Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

EMINENTAN SKUP: Vinarija Kutjevo jedina iz Slavonije među vinskom elitom sudjeluje na Festivalu Vinski podrum u Splitu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Plakat

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | EMINENTAN SKUP: Vinarija Kutjevo jedina iz Slavonije među vinskom elitom sudjeluje na Festivalu Vinski podrum u Splitu Požega.eu | EMINENTAN SKUP: Vinarija Kutjevo jedina iz Slavonije među vinskom elitom sudjeluje na Festivalu Vinski podrum u Splitu

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: Jelenko Topić
FOTO: Plakat

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Splitski Festival vina i delicija Vinski podrum, u svom desetom izdanju, 17. i 18. svibnja, okupit će u impresivnom Muzeju hrvatskih arheoloških spomenika ponajbolje vinare i vina Lijepe naše i okolnih država.
Sudjeluje više od 80 najčuvenijih vinara koji će prezentirati više od 400 vinskih etiketa, te posjetitelje uvesti u svijet vina i pomoći da povećaju svoje znanje o različitim sortama i vinogradskim područjima. Među njima je i to jedina iz Slavonije Vinarija Kutjeva d.d. Ovo je jedinstvena prilika za kušanje novih i nagrađivanih etiketa, upoznavanje s renomiranim vinarima, sklapanje novih poznanstava i uživanje u raskošnom glazbeno-zabavnom programu.
Tijekom petka i subote kušati će se širok spektar vina, od autohtonih sorti poput plavca malog, zinfandela - crljenka kaštelanskog, trnjka, svrdlovine, pošipa, kujundžuše, zlatarice, bogdanuše, graševine, malvazije, do internacionalnih varijeteta kao što su merlot, cabernet sauvignon i chardonnay. Muzej hrvatskih arheoloških spomenika na prekrasnim Mejama je jedan od najstarijih i jedini muzej u našoj zemlji osnovan sa zadaćom da istražuje, sakuplja, predstavlja i proučava ostatke materijalne i duhovne kulture Hrvata iz razdoblja srednjeg vijeka otvorit će svoja vrata za sve posjetitelje željne vrhunskih kapljica i dobre zabave.
Ono što ovaj festival čini još posebnijim je odaziv vinara iz svih krajeva zemlje, koji će kroz vino ispričati autentične priče o svojim regijama od bregovite Hrvatske, Slavonije i Baranje do Istre i Dalmacije. Također, iznenadit će i nastupi vinara iz susjedne Bosne i Hercegovine, te Makedonije.
Slavonce, točnije Kutjevčane, će ovom prigodom prepoznati po vinima punog tijela i izraženim voćnim notama, sorte poput graševine, frankovke i traminca na vas će ostaviti neizbrisiv dojam. Između kušanja vina posjetitelji će imati priliku svratiti do štandova s delicijama i degustirati vrhunske pršute, sireve, mariniranu i slanu ribu, čokolade i razne druge delicije.
Ovo je jedinstvena prilika za sve ljubitelje vina da istraže raznolikost i bogatstvo hrvatske vinske scene, okruženi ljepotom i kulturom grada pod Marjanom. Uz nazočnost vinara iz cijele zemlje i mogućnost kušanja raznih sorti vina, festival će zadovoljiti i najzahtjevnije nepca te ostaviti nezaboravan dojam na sve koji se pridruže ovom slavlju vina.
Osim degustacija, festival će uključivati i niz edukativnih aktivnosti koje će posjetiteljima pružiti dublji uvid u svijet vina – pripremljeno je čak deset ekskluzivnih radionica, a predavanja i radionice održavaju se isključivo na hrvatskom jeziku. Broj slobodnih mjesta po radionici je ograničen na petnaest sudionika.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.