Eko volonteri iz cijelog svijeta brali ekološki „Kitokret“

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO _ Dvadesetak mladih eko volontera iz cijelog svijeta,uglavnom studenata, koji djeluju u Eko centru Latinovac u požeškom kraju, obrali su eko vinograd kutjevačkog vinara Hrvoja Sontakija Cece  na padinama Krndije iznad sela Venje.  Riječ je o površini od 1,5 hektar sa nasadom sorte cabernet franc od kojega ove vinarstvo proizvodi svoje najpoznatije vino „Kitokret“ , koje ima afrodizijačka svojstva.

Krunoslav Sontaki

-Kako je poznato ekološki urod svake godine je slab, no ove godine zbog vremenskih uvjeta još je manji tako da ćemo imati svega tisuću litara umjesto planiranih pet tisuća- kazao nam je Krunoslav Sontaki iz tog vinarskog OPG-a, te dodao da je grožđe dobre kvalitete jer je omjer sladora i kiselina u bobicama dobar.

Studenti su se dobro snašli u ovoj tzv. turističkoj berbi za koju je suglasnost dala Turistička zajednica grada Kutjeva i  u takvim okolnostima vlasnik im ne plaća rad, a tvrde da su im ovakve za njih rijetke aktivnosti uvijek rad zanimljive.

-Oni su dio Europske volonterske službe kroz koju mladi mogu volontirati u raznim zemljama, njihov boravak i troškove snosi Europska komisija, smješteni su u objektima Eko centra, te kod žitelja Latinovca, a ovdje borave od jednog do šest mjeseci- kazala nam je  Danijela Beretin, voditeljica projekta.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot