Ekipni pobjednici požeški „Jelen“ ispred „Vidre“ i „Slavuja“, a pojedinci Devčić, Pospišil i Vitalia /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Više od stotinu lovaca u 19 ekipa nastupilo je na tradicionalnom natjecanju Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije u lovnom streljaštvu obuhvativši na strelištu u Bzenici pokraj Pleternice sve tri discipline.

Ekipni pobjednik je momčad „Jelena“ Požega(Krunoslav Budić,Ante Vitalia,Dario Devčić,Danijel Gelenčir,Lovro Janić i Mario Čačić) sa 226 pogodaka, a slijede „Vidra“ iz Čaglina sa 218 i „Slavuj“ iz Gaja sa 192 pogotka.

 „Jelen“ ima i pojedinačnog pobjednika. To je Dario devčić sa 54 pogotka, a slijede drugi Ivica Pospišil(Slavonac, Kutjevo) sa 50, Ante Vitalia(Jelen, Požega) sa 49, te Ivan i Matej Minarik(oba Vidra, Čaglin) i Domagoj Gilanj(Dilj, Buk) svi sa po 48 pogodaka.

Njima su pehare uručili članovi čelništva županijskog lovstva Zdravko Vujnović, Branko Bertelović, Denis Milošević, Dario Gotštajn i Mario Levar.

Prilikom otvaranja sudionike je pozdravio Zdravko Vujnović, predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije izrazivši zahvalnost svima koji su pomogli sanaciju strelišta naklon poplave, kao i trajnu zaštitu od plavljenja, zatim Domagoj Katić, zamjenik pleterničke gradonačelnice i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević koji je otvorio natjecanje.

-Pokazali ste da lovištima upravljate metodom dobrog gospodara, a još možemo nadograđivati objekte radi razvoja lovnog turizma- istakao je župan, te najavio modernizaciju prilaznog puta do strelišta.

/Foto: D. Mirković/

 

Više iz kategorije