Požega.eu

EK: 54 milijuna eura za logističko-distributivne centre za voće i povrće u RH

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Z. I.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | EK: 54 milijuna eura za logističko-distributivne centre za voće i povrće u RH Požega.eu | EK: 54 milijuna eura za logističko-distributivne centre za voće i povrće u RH

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Z. I.

Europska komisija u četvrtak je odobrila hrvatski projekt izgradnje i opremanja logističko-distributivnih centara za voće i povrće u vrijednosti 54 milijuna eura u okviru Mehanizma za oporavak i otpornost.

Projekt vrijedan 54 milijuna eura (407 milijuna kuna) odobren je prema pravilima Eu-a o državnim potporama.

Potpora za investiciju odobrena je u obliku izravnih bespovratnih sredstava i treba biti dovršena do 30. lipnja 2026.

Cilj je ulaganja poboljšati konkurentnost sektora izgradnjom i opremanjem logističko-distributivne infrastrukture za voće i povrće.

Cilj je ulaganja poboljšati konkurentnost sektora izgradnjom i opremanjem logističko-distributivne infrastrukture za voće i povrće. Logističko-distributivni centar imat će kapacitet od minimalno 3.000 tona skladišnog prostora (dugotrajno i/ili kratkotrajno čuvanje voća i povrća i/ili običnog prijamnog skladišta) i tome prilagođenog doradbeno-logističkog prostora (pranje, čišćenje, sortiranje, pakiranje (uključivo i etiketiranje), unutarnja mreža prometnica) do maksimalno 12.000 tona skladišnog prostora i tome prilagođenog logističkog prostora.

(Hina) xsv yrtOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.