Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Kroz edukativni, glazbeni i scenski nastup djeca učila o prometnim znakovima i ponašanju u prometu /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Kroz edukativni, glazbeni i scenski nastup djeca učila o prometnim znakovima i ponašanju u prometu /FOTO/ Požega.eu | Kroz edukativni, glazbeni i scenski nastup djeca učila o prometnim znakovima i ponašanju u prometu /FOTO/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PROREDPLETERNICA - Policijski službenici iz Ravnateljstva policije i Policijske uprave požeško-slavonske danas su u pleterničkoj Osnovnoj školi fra Kaje Adžića proveli preventivnu akciju Ministarstva unutarnjih poslova u skladu s Nacionalnim programom sigurnosti cestovnog prometa „Poštujte naše znakove“. Zainteresiranosti mališana i razno raznim interesantnim pitanjima nije bilo kraja koja su se željela što bolje upoznati s različitim problematikama postavljajući zanimljiva pitanja na koja su dobila ispravne odgovore. Na edukaciji su bili učenici od 1. do 4. razreda sa svojim učiteljicama.

Učenici su imali priliku i kroz glazbeno scenski nastup "Znakovi za najmlađe" u izvedbi kazališta „Smješko“ iz Zagreba nešto više naučiti kako se ponašati u prometu kao i o važnim prometnim znakovima.Marija Goati, Službe prevencije Ravnateljstva policije, Ureda glavnog ravnatelja -Kao što vidite danas je policija u školi, ali nije to ono kao prije kad policija dođe u školu pa bude neka panika. Danas smo ovdje da provedemo akciju "Poštujte naše znakove". To je akcija koju, vjerujem, svi poznaju starosti 23 godine. Ta se akcija provodi kontinuirano s ciljem da se mladi odnosno najmlađi snađu u prometnoj kulturi. Moramo biti svjesni da svake godine preko 40 tisuća prvašića postaju aktivni sudionici u prometu ali isto tako i svjesni statistike koja govori da djeca najčešće stradavaju djeca kao putnici u vozilima, dakle onda kada bi se ona trebala najsigurnije osjećati u vozilima. Policija s partnerima kroz jedan umjetnički izričaj, scenski nastup, uči djecu i podsjeća na prometna pravila i time u njima pobuđujemo velike emocije tako da kad dođu doma da s roditeljima ponovno o tome razgovaraju. Ne možemo napraviti i njih zainteresirati, djecu, treba u to uključiti i roditelje koji će ih podržati u ispravnom ponašanju u prometu - istakla je Marija Goati, iz Službe prevencije Ravnateljstva policije, Ureda glavnog ravnatelja dodajući kako akciju "Poštujte naše znakove" provode po cijeloj Hrvatskoj s tim da je ove godine fokus na manja mjesta.-Tematski smo se okrenuli prema sredinama gdje djeca nisu bila toliko posjećena na tu temu, o prometnoj kulturi. Ono što je interesantno neki kaži da preventivne aktivnosti nekad daju a nekad ne željene rezultate. Svi su u tome nekako sumnjičavi. Mi u policiji smo svjesni da je to kao i odgoj. Vi u mlade ulažete da bi kasnije polučili nekakve rezultate. Statistika kaže da je prije 23 godine, prije nego što je počela ova preventivna akcija, bilo više od 50 smrtno stradale djece na području Hrvatske. Danas kada pogledamo statistiku taj je broj uvijek ispod broja 10. Teško je napraviti nešto idealno ali dosta toga se učinilo u pozitivnom smjeru dodaje Goati.Nikolina Janković, policijska službenica za odnose s javnošću PU požeško-slavonske Policijske službenica za odnose s javnošću Nikolina Janković ističe da što se tiče prometnih nesreća u prvih 11 mjeseci ove godine, na području Policijske uprave požeško-slavonske njih se dogodilo 479 u kojima je 10-ero djece lakše, a jedno teže ozlijeđeno.

Djeca će imati prigodu upoznat se s radom policije čime im želimo približiti našu profesiju. Želimo im dokazati da im je policajac prijatelj koji će im u određenoj nevolji zaista pomoći, a ne biti osoba koje će se bojati. Želimo među djecom izgraditi sustav povjerenja u policiju. Ovom prigodom će vidjeti rad vatrogasaca i posebice krim tehnike. Uostalom želimo izgraditi povjerenje i odnos djece s policajcima - zaključila je Marija Goati.

Podršku današnjem programu dali su pripadnici DVD-a Pleternica koji su predstavili opremu koju koriste u gašenju požara i članovi Auto kluba Požega. /Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo