Uz edukaciju nezaposlenih oprema se prostor, a udruga „Veličanka“ bi trebala postati poduzeće

Autor: Jelenko Topić

VELIKA – Početnom konferencijom projekta „Nešto se dobro kuha“ u općini Velika počelo je njegovo provođenje, a uz Udrugu Veličanka nositelj je Poduzetnički centar Garešnica dok je rok provođenja 12 mjeseci. Kroz taj projekt vrijedan 665 tisuća kuna, što u potpunosti financira iz Europskog socijalnog fonda s ciljem poticanja razvoja i poslovanja Udruge Veličanka, koja bi trebala prerasti u buduću društveno poduzeće, u veličkom kraju bespovratnim sredstvima provest će se osposobljavanje 21 osobe za poduzetničke vještine, kuhare, pomoćne kuhare, vozače i informatičare. Uz to u Društvenom domu opremit će se prostori za njihovu edukaciju, te kuhinja koja će kroz socijalni program omogućiti prehranu osoba starije životne dobi.

-Udruga Veličanka i općina Velika prepoznali su natječaj koji će donijeti korist ovom kraju i nezaposlenim osobama, a vlastitim kadrom omogućit će se njegov razvoj – kazala je Vida Iličić, direktorica Poduzetničkog centra Garešnica.

Ovo je nastavak ranijeg projekta „Pomoć u kući“ gdje je radilo 16 osoba, a udruga, po riječima njenog predsjednika Stanka Raguža,  još provodi projekte dnevnog boravka i prijevoza starijih osoba.

-Cilj je da projekt u budućnosti bude samoodrživ,a ovom suradnjom Veličanke i PC Garešnica koja daje rezultate nastavljamo našu skrb o starim ljudima- istakao je na predstavljanju načelnik veličke općine Vlado Boban.

Voditeljica projekta Tatjana Purkić je kazala da je projekt usmjeren prema teže zapošljivim osobama, a njegovim provođenjem osigurat će se bolji uvjeti života osobama treće životne dobi jer je cilj njegovog apliciranja poboljšanje socijalnog statusa žitelja ovog nerazvijenog područja.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: