Edukacija o mogućnosti financiranja poduzetničkih projekata

Autor: Požega.EU

Edukacija PANORE u HGK 6.11.2014.POŽEGA – Regionalna razvojna agencija Požeško-slavonske županije kao regionalni koordinator Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije održala je edukaciju na temu “Državne potpore i EU fondovi”. Edukacija je bila namijenjena zainteresiranim poduzetnicima kao i predstavnicima javnih ustanova kako bi se oni bolje upoznali s mogućnostima financiranja poduzetničkih projekata iz državnih potpora i EU fondova.

Uz to prema riječima direktorice Regionalne razvojne agencije Požeško-slavonske županije Senke Horvat ovakve su edukacije nužne kako bi korisnici bili upoznati i s zakonskom regulativom, kartom državnih potpora te kako te državne potpore u projektima financiranim iz EU fondova utječu na udio sufinanciranja.

Još uvijek, kaže Horvat određena terminologija i pojmovi nisu dovoljno poznati niti samim poduzetnicima ali i potpornim institucijama te su ovakve edukacije prilika da ih bolje upoznaju. No najveći je problem što još uvijek nema otvorenih natječaja.

Edukaciju na temu državne potpore i EU fondovi održala je Ana Mandac, certificirani konzultant za regionalni razvoj i pred pristupne fondove.

Više iz kategorije