Edukacija jakšićkih osnovnoškolaca kroz projekt STANI. POGLEDAJ. MAHNI. /FOTO/

Autor: D.K.

Jakšičkim osnovnoškolcima održana je interaktivna priča u kojoj su predstavnici Volva djeci dočarali projekt kojeg provode STANI. POGLEDAJ. MAHNI. Prvi dio predavanja i prezentacije održan je u učionici, a drugi dio u kamionu kojom prilikom su djeca imala priliku sjesti u kamion i vidjet s mjesta vozača preglednost, mrtvi kut i sl.

Uz ravnatelja jakšičke Osnove škole Boška Obradovića na prezentaciji projekta bili su i predstavnici Policijske uprave požeško-slavonske koji su uz nositelja projekta suorganizatori provedbe istog.

-Sretan sam što će naši učenici od prvog do četvrtog razreda imati priliku vidjeti i naučiti nešto više o sigurnosti u prometu. Naša škole se nalazi uz glavnu cestu gdje prolaze kamioni iz više smjerova iz kojeg razloga i očekujem da će prezentacija polučiti uspjehom – rekao je Boško Obradović, ravnatelj OŠ Mladost Jakšić koji je svima zahvalio na dolasku posebice zamjeniku požeško-slavonske Ferdinandu Trohi.

-Vidljivo je na kojem se tranzitnom mjestu nalazi ova škola. Imamo dosta prometa. Uvjeren sam da će ova prezentacija i predavanje dati dosta saznanja i da će steći djeca iskustva i poboljšati svoje ponašanje u prometu – rekao je Troha.    

Glavni cilj prezentacije jest upozoriti djecu na opasnost stajanja na mjestima oko kamiona koja se ne vide iz mrtvog kuta te naglasiti koliko je bitno da ih vozači mogu vidjeti u svakom trenutku.

Volvo Trucks ovim projektom želi djelovati u lokalnoj zajednici kao društveno odgovoran član, a edukacijom djece u školama želi djelovati preventivno na sigurnost djece u prometu.

-Zahvaljujemo se nositelju projekta Volvu na današnjem dolasku. Posebice nam je drago što se ova aktivnost STANI. POGLEDAJ. MAHNI. Provodi u tjednu od 13. do 19.lipnja kada se provodi pojačan nadzor prometa sa akcijama usmjerene na teretne automobile i autobuse – rekao je Mario Matijević policijski službenik za poslove Prometne policije u Službi za javni red i sigurnost Policijske uprave požeško-slavonske naglašavajući da je prošle godine djece kao sudionika u prometu, odnosno prometnim nesrećama bilo 79 od kojeg broja ih je stradalo 19. Od tih 19 četvero ih je zadobilo teže tjelesne ozlijede, a 15 lakše. U prvih pet mjeseci ove godine u prometnim nesrećama bilo je 30 djece od čega ih je troje stradalo. Jedno je zadobilo teške tjelesne ozlijede, a njih troje lakše.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek