Dvojica Veličana upetljana s novcem uzetim iz stečaja tvrtki?

Autor: Jelenko Topić

Kako pišu svi nacionalni mediji ovih dana sudac Trgovačkog suda Zagreb Mihael Kovačić i stečajna upraviteljica Iva Petanjek zajedno s još 11 osoba uhićeni u velikoj akciji kojom su raskrinkane stečajne malverzacije koje su trajale punih 12 godina.

No, javnosti požeškog kraja nije poznato da su dvije osobe iz Požeštine, točnije iz Velike, povezane sa ovim slučajem. Istina oni nisu među uhićenima, no vrijeme će pokazati ima li i u kojoj mjeri njihove odgovornosti za taj kriminal.

USKOK gore spomenutih 11 osoba sumnjiči da su od 2009. preko stečajeva više tvrtki izvukli oko 30 milijuna kuna. Novac su dijelili među sobom, te s onima koji su im u prikrivanju nezakonitih sredstava pomagali.

Stečajna upraviteljica Iva Petanjek je navodno 2017. godine dio novca prebacila jednom Veličaninu, koji se bavi ugostiteljskom djelatnošću na moru, a prije odlaska u taj kraj istim poslom se bavio u Požegi. Taj čovjek je šogor tadašnjeg partnera ove stečajne upraviteljice.

Tom partneru, a on je hotelijer i vlasnik tvrtke u Zagrebu koja se bavi keramikom, gradnjom i adaptacijom, ona je navodno uplatila oko dva i pol milijuna kuna financirajući njegov  hotelski biznis čime se i hvalila ljudima s kojima je razgovarala. Iz javno dostupnih podataka on je u tom razdoblju realizirao projekte hotela u Vodicama.

U međuvremenu se Iva Petanjek razišla sa tim Veličanom, koji više godina živi i radi u Zagrebu, a prije toga uplatila je navodno na račun njegove tvrtke još pozamašan iznos novca njegovoj tvrtki.

Iva Petanjek nakon svega ga je tužila tražeći povrat 1,25 milijuna kuna. Sud je lani u studenom presudio u njezinu korist. U tužbi je navela da se radilo o pozajmici i to upravo za hotel u Vodicama kojega je bivši partner gradio. Tvrdila je da je bilo dogovoreno da će joj on novac vratiti nakon što mu banka odobri kredit.

Opisala je i da je platila navodno dugovanje prema jednoj tvrtki. Kako je na svim uplatama bilo naznačeno da se radi o pozajmici sud je tužbu prihvatio. On se na tu presudu žalio pa ona još nije pravomoćna.

Foto: Ilustracija

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88