Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

DVD ČAGLIN PROSLAVIO 90 GODINA DJELOVANJA: "Vatrogasci su nositelji javnog života" /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | DVD ČAGLIN PROSLAVIO 90 GODINA DJELOVANJA: Požega.eu | DVD ČAGLIN PROSLAVIO 90 GODINA DJELOVANJA:

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.M.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Svečanom sjednicom kojoj je predhodilo misno slavlje i mimohod kroz naselje Dobrovoljno vatrogasno društvo Čaglin proslavilo je 90 godina rada. Tom prilikom podsjetili su se na prošla vremena, a zaslužnima su data priznanja.
Svečanost je otvorio i sudionike pozdravio Tomislav Sarajlić, predsjednik društva a himne je otpjevao mješoviti zbor Matice umirovljenika Čaglin.

Kraćim referatom na osnivanje DVD-a Čaglin i rad u proteklih 90 godina podsjetio je Senad Šišić, tajnik.Tako doznajemo da je u svibnju daleke 1932. godine održana konstituirajuća skupština nakon čega je usljedilo niz aktivnosti. Nabavljena je vatrogasna šprica, a sedam godina kasnije zavrešena je gradnja doma. Za vrijeme Drugog svjetskog rata i nakon njega uslijedila su turbulentna vremena pa i prekid rada.

Danas ovo društvo broji 69 članova od čega su više od polovice operativci.Tu je i pedesetak mladih te desetak žena. Oni su osposobljeni za preventivna djelovanja, požare i druge ugroze a opremljeni su i suvremenom opremom.

Ovom prilikom je posebno istaknut rad dvojice članova, Slavka Bardača, biranog nekoliko puta za predjednika i koji je sa 92 godine najstariji živući član, te Zdenka Šipeca koji je bio nadugovječniji predsjednik biran u šest mandata.

Čaglinskim vatrogascima na jubileju su čestitali Nenad Radojčić, predstavnik tvrtke Vatropromet iz Zagreba, Željko Jakopvić, sumještanin i bivši dožupan, Josipo Ugrin, vatrogasni zapovjednik požeštine, Marko Ašembrener, vatrogasni zapovjednik požeško-slavonske županije i dr.
Čestitkama se predružio i Dalibor Bardač, načelnik općine Čaglin koji je i sam vatrogasac. I on je istakao doprinos predhodnih generacija u razvoju vatrogastva i samog mjesta i okolice. Posebno je zadovoljan brojnošću članstva i spremnošću da se odazovu svakoga trenutka, te radu sa mladima.

U pozdrsavnoj riječ, Ferdinad Troha, zamjenik požeško-slavonske županice govorio je o uključenosti vatrogasaca u svim segmentima javnog života Čaglina.

Najzaslužnijim su dodjeljene medalje Hrvatske vatrogasne zajednice i priznanja DVD-a Čaglin.

Uz večeru, vatrogasce I njihove godde zabavljala je grupa Alfa.

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.