Dvadesetero članova završilo Opću planinarsku školu, te su primili priznanja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Na prigodnoj svečanosti u prostorijama Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac u Požegi dodijeljena su priznanja polaznicima Opće planinarske škole koja je završena rad nakon tromjesečnog trajanja u sklopu programa Hrvatskog planinarskog saveza. Programom škole obuhvaćene su osnove planinarstva što uključuje kretanje, boravak, orijentaciju i snalaženje u prirodi, te drugi sadržaji za ljubitelje prirode i pohoda po planinama.

-Organiziranjem škole želimo popularizirati planinarenje kod naših građana, a pogotovo kod onih mlađih. Planinarenje nije samo hodanje po planinama i osvajanje vrhova već je prvenstveno prijateljstvo, altruizam, čovjekoljublje i domoljublje koje u svojim temeljima razvija – istakao je  prilikom dodjele priznanja predsjednik Sokolovca Bruno Horvat dodajući da s krilaticom društva Umor prolazi zadovoljstvo ostaje pozivaju sve da im se pridruže, te na taj način postanu dio planinarskog pokreta i ideje koja je univerzalna za sve.

On je uručio priznanja o završenoj školi koju je primilo 20 polaznika različitih godina života, a uz to oni su na poklon dobili knjigu autora pokojnog novinara i planinara Ivana Jakovine koja je vezana uz planinarenje, a objavljena je u Biblioteci Papuk prije više od 30 godina.

Podsjetimo uprava Sokolovca nedavno je obnovila rad te Biblioteke tako da se očekuje objavljivanje novih izdanja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek