Dvadeset vatrogasaca iz dobrovoljnih društava obučeno za rad na vodi /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Provodeći program obučavanja i osposobljavanja svojih postrojbi radi efikasnijeg i učinkovitijeg rada Vatrogasna zajednica Požeško-slavonske županije ovog vikenda u Požegi i Kaptolu organizirala je obuka operativnih vatrogasaca za specijalnost „Radovi na vodi“.

Teoretski dio obuke održan je u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva požega, a praktični tj. vježbovni dio i rad sa čamcima za spašavanje na akumulacijskom jezeru Bistra iznad Kaptola.

Navedenu obuku polazilo je dvadeset vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s područja županije.

-Obuka je trajala 25 nastavnih sati, a praktični dio obuhvatio je poslove na vodi kao što su  vožnja i upravljanje čamcem, pretraživanje vodenog područja sa čamcem, spašavanje utopljenika, uređenja nasipa, strojno i ručno punjenje vreća pijeskom i drugo – kazao nam je Kristijan Perković, predavač na ovoj obuci zajedno s Goranom Vidakovićem.

Nakon završetka obuke polaznici su pisali test kako bi se utvrdila koliko je svaki pojedinac  uspješno savladao izložene teme, a na godišnjim skupštinama njihovih društava tijekom veljače i ožujka bit će im uručena uvjerenja o položenom ispitu.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek