Uz dva vinska kuma orezali trsje i kušali najbolja vina kod obitelji Markota /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Po 11. puta tvrtka „Vina Markota“ iz Pleternice uz svoj je podrum upriličila proslavu sv. Vinka, poznatijeg u ovdašnjem narodu kao Vincelovo, a uz brojne poslovne partnere i prijatelje iz cijele zemlje tu su bili saborski zastupnik Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić i drugi dužnosnici.

Pozdravivši uzvanike ispred obitelji Marinko Markota predstavio je kumove zagrebačkog poduzetnika Zorana Ćorića i ekonomistu Tihomira Mikulića, te istakao da sada raspolažu s 34 hektara vinograda na poznatim pleterničkim lokalitetima Klikun i Starac od čega su 80 posto crne sorte, a u vinogradarsko-vinarskom poslu imaju gotovo 20 zaposlenika.

-Kroz godine obitelj Markota počevši od brata Slobodana, koji živi i radi u Zagrebu, uložila je u ovaj kraj 10 milijuna eura u što su uključene i druge djelatnosti s pripadajućim objektima i opremom – istakao je Marinko Markota.

Akademski slikar Darko Škoda potom mu je uručio svoju sliku brane na Orljavi u Pleternici, a zajedno sa kumovima članovi obitelji Markota zarezali su trsje loze.

Pleternički župnik Antun Ćorković blagoslovio je lozu, te križ stariji od stotinu godina kojega je sačuvao i sada poklonio vinogradarima zagrebački odvjetnik Đuro Maurman, rođeni Pleterničanin, a križ će biti postavljen u kapelicu u ovdašnjem vinogorju.

Ukupnu svečanost ukrasili su pripadnici Požeške građanske straže društva „Sveti Grgur“, a tijekom druženja nastupio je zagrebački tamburaški sastav „Tamburix“ pod vodstvom Matka Marinovića.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88