Dva psa vlasnika Božidara Rodića iz Nurkovca osvojila prvo i drugo mjesto  

Autor: Jelenko Topić

Na predjelu Požeške gore zvanom Starac Lovačko društvo Trčka iz Pleternice organiziralo je drugo natjecanje lovačkih pasa glasnog gona na divlju svinju u gateru. To lovačko društvo sa desetak članova i brojnim prijateljima unazad tri godine kupilo je zemljište, te izgradilo gater za divlje svinje i ptičarnik za trčke, te nadstrešnicu sa pratećim sadržajima, a potporu su im dali Grad Pleternica, Požeško-slavonska županija i sponzori.

Predsjednik Trčke Josip Mogušar pozdravio je sudionike natjecanja, njih 16 s područja Brodske, Osječke, Požeške i Sisačko-moslavačke županije.  

Lovac Psunja iz Orljavca Božidar Rodić koji živi u Nurkovcu sa svojim psima osvojio je dva prva mjesta.  Prvoplasirani je istarski kratkodlaki gonič Lord sa 195 bodova, a drugi kratkodlaki gonič Bari sa 193 boda. Treće mjesto pripalo je psu Daks vlasnika Josipa  Nemeta iz LD Fazan(Đakovačka Satnica) koji je također osvojio 193 boda, ali je striji od Barija, te su mu suci dodijeli treće mjesto.

Predsjednik LD Trčka Josipo Mogušar i Dragan Markuš, predstavnik Kinološkog saveza Požeško-slavonske županije uručili su pehare i nagrade vlasnicima ovih lovačkih pasa.

Natjecanje je dalo dobre rezultate jer je deset prisutnih pasa odradilo predviđene zadatke, a njih šest su se plasirali u prvi nagradni razred.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek