Dva nekadašnja požeška čelnika nisu se pojavila na otvaranju vlastitih remek djela!

POŽEGA – Slučajno ili ne u zadnjih desetak godina na ceremonijalu svečanog otvaranja velikih i značajnih objekata za grad nisu se pojavili njihovi inicijatori ili bolje rečeno njihovi tvorci!

Podsjećamo radi znanja i ravnanja. Izgradnja Glazbene škole, odnosno preuređenje nekadašnjeg Vatrogasnog doma, u velebno i kapitalno zdanje bez sumnje je ideja i djelo nekadašnjeg SDP-ovog gradonačelnika Požege Zdravka Ronka, koji je imao dosta muka kako bi to zaživjelo i krenulo u ostvarenje. Sjetimo se samo problema i natezanja sa čelništvom DVD Požega koje je bilo vlasnik zgrade! On je sišao sa te funkcije pred samo otvaranje zgrade kojom se Požega zaista može podičiti, no nije se pojavio na njenom svečanom otvaranju kada su brojni uglednici uključujući i one iz vrha hrvatske kulture i obrazovanja, među kojima i čelnici Muzičke akademije u Zagrebu, izrazili neskrivenu zavist Požežanima na ovom graditeljskom zahvatu koji će zasigurno zadovoljavati potrebe tijekom nekoliko slijedećih desetljeća.

A slično se dogodilo prethodnih dana. Na sjevernogradskom predjelu Praulje otvoren je novoizgrađeni objekt dječjeg vrtića koji je također kapitalna investicija za slijedeća požeška desetljeća. Zamisao za izgradnju, priprema i njeno ostvarenje djelo su prethodnog gradonačelnika ovog grada Vedrana Neferovića. Dobro je znano da grad za tu namjenu nije imao ni zemljište, no ipak nađeno je rješenje i sve je zgotovljeno. Neferović se nije pojavio na otvaranju vrijednog zdanja ponovivši postupak svoga prethodnika.

Razlozi njihova nedolaska nam nisu poznati i nećemo u njih ulaziti. Možemo pretpostaviti ili nagađati da je razlog to što su obojica nekadašnji“. Obojici je na ovim svečanostima zasigurno bilo mjesto i to u prvim redovima jer zasluge nisu upitne. Mnogi će reći da su si njih dvojica gradnjom Glazbene škole i vrtića podigli za života spomenik u ovome gradu.

Postupci su dakako njihova osobna stvar. Možda imaju opravdanje za njih. Ipak zbog građana ovog grada(čitaj birača) zasigurno bi bilo bolje da su se tamo pojavili, ponosno i uzdignute glave, jer na to bez sumnje imaju pravo. Tako bi se izdigli iznad nekih lokalnih ograničenja i bilokakvih razmišljanja onih koji na to nemaju pravo.

0 Comment