Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Dva mlađa lovca odstrijelili jelene - uslijedilo je lovačko krštenje jer im bio prvi ulov te divljači

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Dva mlađa lovca odstrijelili jelene - uslijedilo je lovačko krštenje jer im bio prvi ulov te divljači Požega.eu | Dva mlađa lovca odstrijelili jelene - uslijedilo je lovačko krštenje jer im bio prvi ulov te divljači

PRIJE 7 GODINA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

POŽEGA / ZVEČEVO – Već na početku lovne sezone na jelene u papučkim lovištima ona je pokazala dobre ulove. U desetak dana na tome području odstrijeljeno je desetak jelena među kojima ima i onih koji će biti u kategoriji trofejnih na ocjenjivanju lovačkih trofeja iduće godine.Tako je Domagoj Majstorović(36), poduzetnik iz Vidovaca pokraj Požege, inače od 2010. godine član požeškog Lovačkog društva „Jelen“ u njihovom lovištu Zapadni Papuk odstrijelio jelena tzv. pravilnog dvanaesterca.

-Bio sam sa prijateljem Markom Šutalom na čeki, dozvali smo ga unutar  obližnje bukove šume, kada sam ga uočio sa udaljenosti od oko 60 metara ispalio sam hitac iz  karabina kalibra 7,64 milimetra, a poslužila me dobra kob – kaže nam Domagoj poznati motociklist ovoga kraja. To mu je prvi odstrel ove vrste divljači, ostvaren je na predjelu Blatni potok-Krajčinovica, a nakon ulova ovog jelena težine oko 200 kilograma u društvu kolega lovaca uslijedilo je poznato lovačko krštenje što je Domagoj dobro podnio, te fešta uz ovaj događaj.

Nedaleko toga na predjelu Brezova voda lovišta Zvečevo kojim gospodare Hrvatske šume uprava Požega njihov zaposlenik, točnije upravitelj Šumarije Požega, Dario Marčetić(41) odstrijelio je također jelena pravilnog dvanaesterca. On je dugogodišnji član „Šljuke“ iz obližnjeg Brestovca. Imali su organizirani lov kojega je vodio kolega Krešimir Pavić.

-Proveo sam na čeki više od dva sata, dvije košute i jedno mlado tog predvečerja bile su kod hranilišta sa jabukama na proplanku izvan šume, a budući je vrijeme parenja i rike jelena on je izašao iz šume do njih, te sam ispalio jedan hitac iz puške Zastava- karabin kalibra 30-06- kaže nam Dario i dodaje da ga je zrno pogodilo jelena u prsa nakon čega je otišao stotinjak metara dalje i legao zbog onemoćalosti, a on ga je pratio i tu stigao.

Riječ je o divljači težine oko 200 kilograma, a po procjeni stručnjaka on je na granici kategorije trofeja jelenske divljači. To je ipak veliki ponos lovca Marčetića, a budući je ovo prvi ulov jelena uslijedilo je lovačko krštenje u kojemu je presudom dobio tri vruće i tri hladne štapom preko tura, ali i tri mokre iz čaše koje je morao ispiti uz oduševljenje kolega lovaca. Sve su to zajedničkii proslavili u dobrom raspoloženju.

Proteklih dana još su dobre odstrele imali Milan Šutalo, Ante Vitalia i drugi.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo