“Dubrovačke tvrtke” donirale preko 60 tisuća kuna stanovnicima Pleternice

Autor: D.K.

PLETERNICA-zgrada gradske upravePLETERNICA – Stanovnicima sa područja Grada Pleternice koji su pogođeni poplavama stigle su financijske pomoći s krajnjeg juga Lijepe naše – dubrovačkog područja. Suosjećajnost prema onima u potrebi iskazalo je petnaestak tvrtki, većinom turitstičkih i putničkih agencija koji su uplatili preko 60 tisuća kuna u korist Grada Pleternice.

-Pleterničko područje je bilo prvo pogođeno poplavama što smo gledali na televiziji. U međusobnim razgovorima, nas nekoliko, odlučili smo se financijski pomoći u onoj mogućnosti koliko tko može. Tražili smo put i način kome je najpotrebnije i gdje usmjeriti ta sredstva. Jedan kolega sjetio se naše dugogodišnje prijateljice s kojim već duži niz godina surađujemo koja je rodom baš iz tog kraja. Nismo dugo oklijevali, kontaktirali smo našu Maricu koja je također brzo reagirala i uputila nas gdje možemo vršiti uplate kako bi se kasnije ta sredstva transferirala onima koji su u najvećoj potrebi i za onu svrhu koja je neophodna – rekao nam je u razgovoru jedan od donatora koji je zamolio da ga se ne imenuje.

Slobodno možemo nazvati koordinatoricom Maricu Pulitiku “dubrovačku graničarku” koja je bila poveznica između svojih prijatelja – donatora i Grada Pleternice. Gospođa Marica je inače rodom iz Zagrađa koja se po završetku gimnazije zaputila u daleke južne krajeve gdje se udala te ostala raditi i živjeti u Dubrovniku kao i njen brat Stjepan Štimac. Nikada nije zaboravila svoj kraj i svoje ljude što je pokazala i svojim angažmanom kad je to bilo najpotrebnije. Svakodnevno je u kontaktu sa svojom rodbinom u Slavoniji kao i braćom Mirkom i Branimorom Štimac i svojim sestrama Ljubicom Sentić i Mandom Buturac.

-Radosna sam i ponosna na svoje prijatelje koji su iskazali volju i želju da pomognu mom rodnom kraju i stanovnicima koji su stradali u poplavama. Jako su nas pogodili ružni prizori koje smo gledali na televiziji u kojima smo svi vidjeli da je puno toga uništeno i da će trebati puno vremena i sredstava da se sve to sanira kako bi se život što prije normalizirao. Obraćali su mi se prijatelji i poslovni partneri koji su se dokazali i pokazali te u svojim mogućnostima financijski pomogli – naglasila je gospođa Marica.

Tvrtke za koje smo dobili informaciju da su izvršile financijske uplate tijekom svibnja su: Travel europa, Hoteli Plat, MSC krstarenja, Doživljaj mediterana, Dubrovnik travel, Mermar konzalting, Elite travel, Rea Dubrovnik, Dubrovnik sati, Kojan, Turističko informativni centar Dubrovnik, Idea excluzive, Ambasador travel, Guliver travel, Applicion tours, Globtur i Aragosa,

Slobodni smo izdvojiti tri tvrtke koje su izvršile najveće uplate, Elite travel koja je uplatila 18 tisuća kuna, Guliver travel 13,5 tisuća kuna te Travel europa 10 tisuća kuna. Dakako da se i drugim tvrtkama iskazuje velika zahvalnost na uplatama i pomoći.

 

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot