Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Na državnoj smotri Požeško-slavonsku županiju predstavljat će učeničke zadruge “Neven” iz Pleternice i “Pčelica” iz požeške Kanižlićeve škole /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: S.P./D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Na državnoj smotri Požeško-slavonsku županiju predstavljat će učeničke zadruge “Neven” iz Pleternice i “Pčelica” iz požeške Kanižlićeve škole /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Na državnoj smotri Požeško-slavonsku županiju predstavljat će učeničke zadruge “Neven” iz Pleternice i “Pčelica” iz požeške Kanižlićeve škole /FOTOGALERIJA/

PRIJE 7 GODINA
TEKST: S.P./D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

POŽEGA - Županijska smotra učeničkih zadruga održana je 3. godinu za redom u organizaciji brestovačke osnovne škole Dragutina Lermana. Tako se u požeškoj pješačkoj zoni okupila devet zadruga iz osnovnih i srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije. Bila je to prigoda da članovi pojedinih zadruga prezentiraju svoja umijeća i ona znanja koja su u svom zadrugarstvu svladali.

prof. Maja davidović, voditeljica učeničke zadruge Cucurbita, brestovac -Ponosni smo što danas djeluje već deset učeničkih zadruga, jer 2013. i 2014. godine bili smo jedina zadruga koja je tako i predstavljala svoju županiju na državnoj smotri. Evo, sada je smotra već treću godinu zaredom  natjecateljskog karaktera pri čemu učenici imaju priliku pokazati svoja postignuća na tom polju - rekla je Maja Davidović, profesorica biologije u brestovačkoj osnovnoj školi i voditeljica tamošnje zadruge Cucurbita.

Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana Smotru je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Ferinad Troha koji je izrazio zadovoljstvo zbog sve većeg broja učeničkih zadruga.

-Požeško-slavonska županija podržava ovakvu incijativu jer prije svega, nastojimo kod učenika razviti poduzetnički duh, ali i očuvanje tradicionalnih vrijednosti našeg kraja. Želimo da naši učenici već u ovoj dobi steknu tu inicijativu, to shvaćanje da na tržištu ima dovoljno prostora za sve one vrijedne,  poduzetne i kreativne - naglasio je Ferdinand Troha.

Darko Puljašić, zamjenik požeškog gradonačelnika Manifestaciju je podržao i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, koji je inače počasni član učeničke zadruge “Pčelica” OŠ Antuna Kanižlića. 

-Ovakve zadruge potiču naše najmlađe da se razvijaju u svim vještinama koje smo pomalo i zaboravili. Ruralni smo kraj i moramo razvijati ono najbolje u nama, a to je poljoprivreda, obrtništvo, očuvanje tradicijskih vrijednosti koje, suvremeno profilirane, imaju velike gospodarske potencijale. Ovo je kvalitetan način na koji učenici mogu prepoznati ne samo te vrijednosti već i vlastite mogućnosti i buduća životna opredjeljenja - rekao je Puljašić.

Prvo mjesto na smotri osvojila je brestovačka “Cucurbita” no, prema dogovoru, na državnoj smotri Požeško-slavonsku županiju predstavljat će drugoplasirana zadruga “Neven” iz Pleternice i trećeplasirana “Pčelica” požeške Kanižlićeve osnovne škole.

/Foto: D. Mirković/

Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.