Na državnoj smotri Požeško-slavonsku županiju predstavljat će učeničke zadruge “Neven” iz Pleternice i “Pčelica” iz požeške Kanižlićeve škole /FOTOGALERIJA/

Autor: S.P./D.K.

POŽEGA – Županijska smotra učeničkih zadruga održana je 3. godinu za redom u organizaciji brestovačke osnovne škole Dragutina Lermana. Tako se u požeškoj pješačkoj zoni okupila devet zadruga iz osnovnih i srednjih škola s područja Požeško-slavonske županije. Bila je to prigoda da članovi pojedinih zadruga prezentiraju svoja umijeća i ona znanja koja su u svom zadrugarstvu svladali.

prof. Maja davidović, voditeljica učeničke zadruge Cucurbita, brestovac

-Ponosni smo što danas djeluje već deset učeničkih zadruga, jer 2013. i 2014. godine bili smo jedina zadruga koja je tako i predstavljala svoju županiju na državnoj smotri. Evo, sada je smotra već treću godinu zaredom  natjecateljskog karaktera pri čemu učenici imaju priliku pokazati svoja postignuća na tom polju – rekla je Maja Davidović, profesorica biologije u brestovačkoj osnovnoj školi i voditeljica tamošnje zadruge Cucurbita.

Ferdinand Troha, zamjenik požeško-slavonskog župana

Smotru je otvorio zamjenik požeško-slavonskog župana Ferinad Troha koji je izrazio zadovoljstvo zbog sve većeg broja učeničkih zadruga.

-Požeško-slavonska županija podržava ovakvu incijativu jer prije svega, nastojimo kod učenika razviti poduzetnički duh, ali i očuvanje tradicionalnih vrijednosti našeg kraja. Želimo da naši učenici već u ovoj dobi steknu tu inicijativu, to shvaćanje da na tržištu ima dovoljno prostora za sve one vrijedne,  poduzetne i kreativne – naglasio je Ferdinand Troha.

Darko Puljašić, zamjenik požeškog gradonačelnika

Manifestaciju je podržao i zamjenik požeškog gradonačelnika Darko Puljašić, koji je inače počasni član učeničke zadruge “Pčelica” OŠ Antuna Kanižlića. 

-Ovakve zadruge potiču naše najmlađe da se razvijaju u svim vještinama koje smo pomalo i zaboravili. Ruralni smo kraj i moramo razvijati ono najbolje u nama, a to je poljoprivreda, obrtništvo, očuvanje tradicijskih vrijednosti koje, suvremeno profilirane, imaju velike gospodarske potencijale. Ovo je kvalitetan način na koji učenici mogu prepoznati ne samo te vrijednosti već i vlastite mogućnosti i buduća životna opredjeljenja – rekao je Puljašić.

Prvo mjesto na smotri osvojila je brestovačka “Cucurbita” no, prema dogovoru, na državnoj smotri Požeško-slavonsku županiju predstavljat će drugoplasirana zadruga “Neven” iz Pleternice i trećeplasirana “Pčelica” požeške Kanižlićeve osnovne škole.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek