Državnim stjegovima okićena sela bučke župe očekuju na zelenom terenu ogled s prijateljima iz Vidovaca i Dervišage

Autor: Jelenko Topić

Uz obljetnicu 25.godina Vojno-redarstvene akcije Oluja, te Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i branitelja slavlje u bučkom kraju se nastavlja polufinalnom utakmicom Županijskog nogometnog kupa u kojoj domaći BSK dočekuje svoje prijatelje NK Dinamo Vidovci-Dervišaga s kojima dugi niz godina dobro surađuju.

Bučki kraj očekujući utakmicu još je u svečanom ozračju, a Udruga Tomo Perić iz Buka koja nosi ime poginulog branitelja po tradiciji je i za ovaj državni praznik kroz naselja Resnik, Svilna, Buk i Kalinić postavila 105 trobojnica poginulima u slavu, a živima u čast. Ovom  prilikom za to su se potrudili članovi udruge Siniša Vinković, Ivica Mikić i Jozo Tomić, a državne zastave krase ova sela još i ovog vikenda zbog kup utakmice. Pored toga u ovdašnjoj župnoj crkvi vlč. Slavko Starčević krstio je najmlađu župljanka Martu Konjarik iz Resnika.

-Neka bolji pobijedi, a izuzetna nam je čast da trobojnice kroz sela budu u zahvalu naših sportskih prijatelja, a poglavito Tomislava Čabraja, Marinka Marića, Josipa Širića, Zvonka Miličevića i svih članova uprave kluba koji su uvijek stajali i stoje uz udrugu – poručili su iz Buka uoči ove zanimljive utakmice.

Naravno ovo je i želja da naš domaći klub BSK pobijedi i da u finalu poentira, te da nakon 21 godine ponovo osvane naslov “Ode kup u Buk” uz podsjećanje da su Bučani pod vodstvom ondašnjeg trenera Branka Polića osvojili županijski kup, a on je danas predsjednik Udruge koja se na ovaj način želi odužiti sportskim, ljudskim i istinskim prijateljima iz Vidovaca i Dervišage.

Utakmica počinje u nedjelju u 18 sati na bučkom igralištu gdje je sve uređeno uključujući i klupski objekt potporom grada Pleternice, a očekuje se veliki broj ljubitelja nogometa iz tog kraja, ali i gostujućih navijača iz požeških prigradskih naselja.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek