Država općini Velika darovala nekadašnji pogon Orljave i zemljište ukupne vrijednosti 4,6 milijuna kuna: “Neka ovdje postane mjesto poduzetničkog rasta i razvoja” /FOTO/

Autor: D.K.

Općina Velika bogatija je za još jednu višemilijunsku nekretninu vrijednu 4,6 milijuna kuna, a radi se o bivšem pogonu tvrtke „Orljava“ koji će se uz pripadajuće zemljište iskoristiti za osnivanja Poduzetničke zone Velika.

Načelniku općine Velika Vladi Bobanu, u nazočnosti njegovog zamjenika Ivice Potočanca, predsjednice Općinskog vijeća Antonije Pavlović, predsjednika Gradskog vijeća Požege prof. dr. sc. Željka Glavića, požeškog gradonačelnika Darka Puljašića, načelnika općine Kaptol Mile Pavičića, predsjednika Uprave tvrtke Orljava d.d. Luke Balenovića i dr., ministar državne imovine Mario Banožić uručio je Odluku o darovanju nekretnine na kojoj se nalazi više od dvije tisuće kvadrata nekadašnjeg proizvodnog pogona i trideset tisuća kvadratnih metara zemljišta.

-Naša je ideja davnih dana bila da ovdje postane mjesto poduzetničkog rasta i razvoja te da tako riješimo problem nezaposlenosti ali i da naših poduzetnicima riješimo prostor koji im nedostaje kako bi svoje poslovanje proširili i poboljšali, a oni novi pokrenuli svoj posao. Zahvaljujući ministru Banožiću došao je dan gdje smo uspjeli ostvariti dugogodišnji san da pokrenemo na ovakvom mjestu poduzetnički inkubator. Uz pomoć Ministarstva gospodarstva i Ministarstva državne imovine uspjeli realizirati bitan projekt za općinu ali i cijelu županiju. Ovdje ima dovoljno prostora za tri četiri hale, ali krenut ćemo s ovih dvije tisuće kvadrata, a sve zainteresirane pozvat ćemo kroz javni natječaj da se jave – rekao je načelnik Općine Velika Vlado Boban zahvaljujući ministru na dolasku o donošenju odluke o darivanju.

-Ono na čemu Ministarstvo državne imovine radi od prvog dana i što je moja misija posljednjih godinu dana upravo je što više toga prenijeti na jedinice lokalne samouprave, ali isto tako napraviti svojevrsnu aplikaciju o darovanoj imovini po bilo kojoj osnovi kako bi se tako bolje organizirali za daljnju infrastrukturu koja će se ovdje dogoditi. S Ministarstvom regionalnog razvoja, kroz projekt Slavonija, Baranja i Srijem sada je ugovoreno 12,8 milijardi kuna po raznim osnovama – konkretno za Požeško-slavonsku županiju iznos je 1,4 milijarde kuna. Najviše sredstava odnosi se na vodno gospodarstvo, komunalnu infrastrukturu i društvene projekte, a evo u budućnosti naći će se i ovaj vaš dio sa svim ulaganjima. Dakle, dobit ćete podršku Ministarstva državne imovine, ne samo kroz riješeni imovinsko-pravni odnos, već se bilježimo i za svu daljnju pomoć i pri izradi bilo koje druge građevinske dokumentacije, komunalne infrastrukture i svega što je potrebno da ovu nekretninu što prije stavite u funkciju vašeg cilja, a to je poslovna zona – rekao je ministar Banožić u prigodi uručenja ugovora o darivanju nekretnine u Velikoj.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek