Druženje požeških članova HSS-a s građanima povodom Uskrsa

Autor: D.K.

POŽEGA – Članovi Gradske organizacije HSS Požega jučer su u pješačkoj zoni u Požegi priredili prigodno druženje s građanima na temu „Tradicijski uskrsni običaji“.

Čestitajući Uskrs građanima dijelili su letak s običajima vezanim uz Uskrs, boje za pisanice i čokoladne proizvode s raznim uskrsnim motivima.  Razgovarali su o uskrsnim običajima koji su dio hrvatske tradicije, poput odlaska na uskrsnu misu, pjevanje uskrsnih pjesama, bojanje pisanica i dr.  

Poznato je da se na sam Uskrs tradicijski blaguje šunka, domaći kruh koje peku domaćice i pripravljaju druge slastice. Hrana se prije blagovanja odnosi u crkvu na uskrsnu misu gdje se blagoslivlja, a potom svi odlaze kućama na uskrsni objed i slavlje.

-Jedna nam je sugrađanka rekla koja su bila tradicijska uskrsna jela u njenoj mladosti, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i još mnogo lijepih delicija – govori nam organizator druženja Predrag Livak, predsjednik GO HSS-a Požege.

Uz druženje bio je i poziv za izlazak na izbore za Europski parlament

-Kako se u svibnju održavaju izbori za Europski parlament građane smo pozvali da izađu na izbore i glasuju za kandidatkinju HSS-a, gospođu Marijanu Petir. Vlada RH i Ministarstvo vanjskih poslova ništa ne čine kako bi educirali građane, i povećali izlazak građana na ove izbore, pa je stoga građanima skrenuta pozornost da se educiraju o načinu glasovanja na ovim izborima i iskoriste pravo preferencijalnog glasovanja u kojem građani s pravom glasa osim glasovanja za određenu listu imaju pravo zaokruživanja preferiranog kandidata s određene liste – rekao nam je Livak.

Prema ocjeni organizatora planirana aktivnost je uspješno obavljena unatoč ne baš ugodnom vremenu.

no images were found

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot