Druženje požeških članova HSS-a s građanima povodom Uskrsa

Autor: DK

POŽEGA – Članovi Gradske organizacije HSS Požega jučer su u pješačkoj zoni u Požegi priredili prigodno druženje s građanima na temu „Tradicijski uskrsni običaji“.

Čestitajući Uskrs građanima dijelili su letak s običajima vezanim uz Uskrs, boje za pisanice i čokoladne proizvode s raznim uskrsnim motivima.  Razgovarali su o uskrsnim običajima koji su dio hrvatske tradicije, poput odlaska na uskrsnu misu, pjevanje uskrsnih pjesama, bojanje pisanica i dr.  

Poznato je da se na sam Uskrs tradicijski blaguje šunka, domaći kruh koje peku domaćice i pripravljaju druge slastice. Hrana se prije blagovanja odnosi u crkvu na uskrsnu misu gdje se blagoslivlja, a potom svi odlaze kućama na uskrsni objed i slavlje.

-Jedna nam je sugrađanka rekla koja su bila tradicijska uskrsna jela u njenoj mladosti, sirnica, razne uskrsne pogače ukrašene pisanicama, peciva, kuhana šunka i šunka pečena u kruhu s mladim lukom, hrenom i rotkvicama, kuhana kokoš s domaćim rezancima, kuglof, rožata i još mnogo lijepih delicija – govori nam organizator druženja Predrag Livak, predsjednik GO HSS-a Požege.

Uz druženje bio je i poziv za izlazak na izbore za Europski parlament

-Kako se u svibnju održavaju izbori za Europski parlament građane smo pozvali da izađu na izbore i glasuju za kandidatkinju HSS-a, gospođu Marijanu Petir. Vlada RH i Ministarstvo vanjskih poslova ništa ne čine kako bi educirali građane, i povećali izlazak građana na ove izbore, pa je stoga građanima skrenuta pozornost da se educiraju o načinu glasovanja na ovim izborima i iskoriste pravo preferencijalnog glasovanja u kojem građani s pravom glasa osim glasovanja za određenu listu imaju pravo zaokruživanja preferiranog kandidata s određene liste – rekao nam je Livak.

Prema ocjeni organizatora planirana aktivnost je uspješno obavljena unatoč ne baš ugodnom vremenu.

no images were found

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: