Druženje gerontodomaćica i više od 150 njihovih korisnika sa svojom gradonačelnicom Antonijom Jozić /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

Razumijevanje, pažnja i pomoć u njihovim osnovnim potrebama ono je što trebaju oni koji su usamljeni, bespomoćni i nemoćni. Takvim osobama je kroz projekt Zaželi i ostvari osigurano ono što je za njihovu dob najpotrebnije, pomoć u kući odnosno poticanje socijalne uključenosti i povećanje razine kvalitete života krajnjih korisnika.

Uz svakodnevnu pomoć tzv. gerontodomaćica koje vode brigu o svojim korisnicima za sve njih je organizirano zajedničko druženje na Ranču Čondić u Kadanovcima gdje se okupilo njih više od 150. Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić korisnicima iz projekta i onima koji o njima vode brigu drugu je godinu za redom upriličila susret na kojem se ona natmurena i žalovita lica pretvore u vedra jer je svakoj bakici i djedici posvećena pažnja kojom prigodom je njima pokazano i dokazano da ih se cijeni i o njima na neki način vodi računa kada o tome niti ne razmišljaju.

blank-Ovo je nešto što grad Pleternica prepoznaje i organizira druženje i jedan ručak za sve korisnike i djelatnike iz projekta, i financira iz svog proračuna. Prošle godine svi korisnici su izrazili svoje zadovoljstvo nakon ovakvog druženja, pa smo osigurali da se ponovi. Ovo nam je i prilika da s korisnicima koji dolaze s terena doznate njihove prijedloge, koji su problemi, jednostavno popričati i pokušati poboljšati program. Moram svakako izraziti svoje zadovoljstvo što je program pomoći u kući ponovno pokrenut, ovaj puta kao projekt „Zaželi i ostvari“ u trajanju od 30 mjeseci kojeg se s 3 milijuna kuna financira iz sredstava Europske unije preko Ministarstva rada i mirovinskog sustava. Nadam se da će i nakon isteka ovog projekta zbog njegovih potreba projekt imati svoj nastavaka – rekla je Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

Geronto domaćice se susreću s različitim potrebama svojih korisnika koji žive uglavnom u staračkim domaćinstvima kao samac i bolesni. Oni im donose lijekove spremaju kuću, kuhaju i obavljaju sve druge kućanske poslove u domu korisnika. Ono što je nekim ili većini korisnika najvažnije, a to je socijalna uključenost koja podrazumijeva razgovor s korisnicima i druženje kroz različite vidove.

Foto: Dražen Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića