DRUGI O NAMA: Hrvatski lovački magazin „Dobra kob“ naveliko hvali „Požeški pučki kalendar“, ali i njegovog urednika!

Autor: D.K.

Travanjski broj najpopularnijeg hrvatskog lovačkog magazina „Dobra kob“, kojega izdaje Hrvatski lovački savez(ranije ga je objavljivala splitska „Slobodna Dalmacija), donosi zanimljivu bilješku o požeškom kraju.

Riječ je o tekstu posvećenom „Požeškom pučkom kalendaru“ uz kojega je slika naslovnice tog izdanja za ovu godinu.

-Riječ je o svojevrsnom zborniku pisanih uradaka mnogih uglednih Požežana koji su, svatko u svojem segmentu zbivanja, bilo profesionalnog ili volonterskog, dali doprinos intelektualnom stvaralaštvu Požeško-slavonske županije – stoji u članku „Dobre kobi“. Autor dodaje da je urednik „Požeškog pučkog kalendara“ Jelenko Topić renomirani novinar i odličan poznavatelj društvenih i gospodarskih prilika Požeško-slavonske županije s naglaskom na zanimljive osobe i malo poznata lica-priča kroz tekstove o gospodarskom ključu gradova, općina i, naposlijetku same županije.

-Posebnim laganim i tečnim riječnikom novinara profesionalca, dugogodišnjeg suradnika poljoprivrednih rubrika i emisija, Jelenko lakoćom izvrsnog meštra pera približava čitatelja eko-proizvodnji i inače proizvodnji poljoprivrednih proizvoda koje rade za svoj gušt ili kao zanimanje – ističu nadalje u „Dobroj kobi“.

Na kraju se dodaje kako se s posebnom pažnjom u „Požeškom pučkom kalendaru“ prati i lovstvo toga kraja s naglaskom na gradnju i uređenje najvećeg lovnostreljačkog središta u Hrvatskoj, streljanu u Bzenici kod Pleternice, gdje će se i ove godine održati državno natjecanje Hrvatskog lovačkog saveza u lovnom streljaštvu.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88