Druga godina bez Požeškog kotlića – predstoji druženje manjih skupina ljudi uz roštilj

Autor: Jelenko Topić

Već drugu godinu zbog pandemije koronavirusa prekida se dugogodišnja izuzetno lijepa tradicija da se u požeškom parku pokraj Orljave organizira gastronomsko-turistička  manifestacija “Požeški kotlić”. Kako je poznato tijekom petnaestak godina to je Turistička zajednica grada Požege organizirala na Praznik rada, a okupljalo se više tisuća građana požege i okoline. Epidemija koronavirusa koja je uzrokovala zabranu većih  okupljanja pa izostaje ovo veliko okupljanje i druženje.

Uz brojne pojedinačne natjecatelje u manifestaciju je bio uključen Lovački savez Požeško-slavonske županije odnosno njihovi članovi koji su kuhali i do 500 litara čobanca.

Taj omiljeni specijalitet ovih prostora angažiranjem većeg broja lovaca na čelu s vrsnim i dokazanim kuharom Zvonkom Miličevićem besplatno je redovito podijeljen posjetiteljima manifestacije. Oni koji su željeli mogli su darivati novčani prilog Caritasu Požeške biskupije koji je prikupljeni novac darivao onima u potrebi.

Priredba je imala i natjecateljski karakter jer je više desetaka majstora kuharo čobanac da bi ga ocijenilo stručno povjerenstvo, te su im dodijeljene vrijedne nagrade.

Nema sumnje da je „Požeški kotlić“ bio  lijepa i korisna priredba za taj praznik kada su građani imali mogućnost izlaska i druženja, te ga tako proslaviti na otvorenom prostoru uz tamburaše, dobar čobanac i odabranu kapljicu.

Zbog ovih okolnosti građani su orijentirani na manja okupljanja radi druženja uz roštilj i druge delicije.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88