Drškovčani ugostili Ukrajince pristigle u požeški kraj /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Izvođenjem državnih himni Hrvatske i Ukrajine kojom prigodom su se okupljeni držali za ruke i minutom šutnje za poginule branitelje u ovim zemljama započelo je druženje mještana Drškovaca i pedesetak osoba iz ratom pogođene Ukrajine koji su sada smješteni u naseljima požeškog kraja, točnije  u Drškovcima, Novom Selu i drugima.

Tu je bilo pedesetak osoba iz prijateljske Ukrajine, uglavnom žena i djece, a pozdravne riječi ispred Mjesnog odbora Drškovci uputio je njegov predsjednik Željko Begović, čije riječi je prevodio Andrej Svinchevskyi, misionar Evanđeoske crkve koji živi u Kunovcima.

-Želja nam je pomoći vam u ovoj teškoj situaciji, želimo da pobijedite i sretno se vratite svojim domovima, a zasada budite naši gosti i osjećajte se dobrodošlima – istakao je Begović. Zahvalio je sponzorima i mještanima Drškovaca sa 120 domaćinstava koji su pomogli organizaciju ovog susreta.

-Želim da se svi u Požeško-slavonskoj županiji angažiraju za vaš boravak pogotovo tijekom predstojećih Uskrsnih blagdana – kazao je pozdravljajući Ukrajince poduzetnik Jozo Gavran kod kojega je smještena obitelj Poline Shudiehove, a ona se obratila domaćinima.

-Obitelji, majke i djeca su vam zahvalni na vašoj potpori, sretni smo jer je vidljiva vaša srdačnost, bliskost i briga za nas – rekla je Polina. Potom je jedna gitaristica iz Ukrajina izvela prigodnu pjesmu, a druženje je nastavljeno uz zajednički objed, te su domaćini darivali Ukrajince prigodnim suvenirima u znak sjećanja na ovoj susret.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88