Drele priredio Zagorsku večer na završetku berbe grožđa /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

KUTJEVO – Po tradiciji Udruga „Kutjevački vinari“ na jedinstvenom je Trgu graševine u središtu ovog grada obilježila završetak berbe grožđa na sebi svojstven način i to završnim branjem grožđa na tamošnjim trsovima.

Simpatizer udruge poznati radijski voditelj, glumac i pjevač Davor Dretar Drele koji je ranije od Kutjevčana dobio na korištenje dio tog vinograda usred grada bio je domaćin svečanosti pozdravivši brojne vinare i goste nakon čega su obrali trsje.

-U svijetu je trend ubrzanje proizvodnih procesa pa ja očekujem da od ovog grožđa večeras dobijemo vino – kazao je duhoviti Drele i dodao da sa tih trsova na Trgu graševine očekuje od 600 do 1200 butelja kvalitetnog vina!

Njegov vincilir Kruno Sontaki podnio je izvješće o obradi ovog vinograda, a druženje sudionika uz bogatu trpezu i odabranu kapljicu iz kutjevačkog vinogorja nastavljeno jer u objektu „Venjski štagalj“ u Venju vlasnika Zvonka Škopeca.

Drele je tu priredio Zagorsku večer jer su za njim stigli zagorski svirači „Optimisti Zagorja“ predstavivši se širokim repertoarom, a svirali su isključivo na akustičnim instrumentima među kojima su tri puhačka kao što su truba,klarinet i dr. Njihov nastup je oduševio sudionike fešte, a Drele je donio „Letvu za 5“ kao svojevrstan suvenir sa pet razmaknutih čaša koje zajedno piju naiskap pet osoba zajednički podižući letvu sa čašama napunjenim vinom. Tu su se izredale tri skupine po pet osoba među kojima su bili Dalmatinci i Zagorci pa je to zanimljivo natjecanje oduševilo sudionike. Jedan od sudionika bio je i zamjenik gradonačelnika Kutjeva Ivica Malnar koji je Dreletu uručio uplatnicu za dug gradu zbog „neplaćene koncesije za vinograd“.Pri tome je Dalmatinka proglašena za najbolju Zagorku zahvaljujući temeljitom ispijanju čaša pa je od Dreleta dobila prigodno priznanje!

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot