Dramatična situacija; brojne ceste zatvorene, voda probija nasipe i ulazi u kuće (foto galerija)

Autor: D.K.

DSC_0118 (Small)POŽEGA – Prema informacijama iz Policijske uprave Požeško-slavonske koje smo dobili u 23,15 sati zbog poplava je zatvoreno više cesta;  Kod Bjeliševca i Orljavca, cesta imeđu Jakšića i Kuzmice, Mihaljevci-Trenkovo, Jaguplije-Brestovac i Latinovac-Poreč. Problematična je i cesta Kaptol-Vetovo te Velika-Trenkovo.

Obišli smo poplavljeno područja između 22 i 24 sata. U Dervišagi, u Orljavskoj ulici, je probijen zečji nasip te poplavljeno obiteljsko gospodarstvo Jakobović. Voda je ušla u garažu i gospodarske zgrade, još se bore da voda ne uđe u kuću. Brojni mještani i vatrogasci pokušavaju spasiti što se spasiti dade. U opasnosti od poplava su još tri kuće u toj ulici.

Desetak kuća je u opasnosti u Mihaljevcima. Cesta je preplavljena sa vodom,voda ulazi u dvorišta, vrećama sa pijeskom se pokušavaju spasiti obiteljske kuće od poplave. Angažirani su djelatnici tvrtke Presoflex gradnje kako bi spriječili kaotičnu situaciju, a zatekli smo i Gradskog vijećnika Miru Rašića kako pomaže sa punjenjem vreća sa pijeskom.

U Radovancima je uslijed velikih oborina došlo do klizanja tla iz kojeg je razloga u opasnosti jedna obiteljska kuća koja se gotovo pokušava spasiti od urušavanja. Na terenu smo zatekli načelnika općine Velika Vladu Bobana koji pomaže pri spašavanju.

U Trenkovu su također u pripravnosti iz razloga što razina potoka iz minute u minutu raste. Pripremljene su vreće sa pijeskom koje ne mogu jamčiti da ih bujice vode neće probiti.

Velika je opasnost i kod Konzuma u Požegi. Razina Orljave se povećava. Djelatnici tvrtke Alles uz vatrogasce pune vreće sa pijeskom. Voda smo što se ne počinje izlijevati iz korita Orljave.

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot