Dramatična situacija; brojne ceste zatvorene, voda probija nasipe i ulazi u kuće (foto galerija)

DSC_0118 (Small)POŽEGA – Prema informacijama iz Policijske uprave Požeško-slavonske koje smo dobili u 23,15 sati zbog poplava je zatvoreno više cesta;  Kod Bjeliševca i Orljavca, cesta imeđu Jakšića i Kuzmice, Mihaljevci-Trenkovo, Jaguplije-Brestovac i Latinovac-Poreč. Problematična je i cesta Kaptol-Vetovo te Velika-Trenkovo.

Obišli smo poplavljeno područja između 22 i 24 sata. U Dervišagi, u Orljavskoj ulici, je probijen zečji nasip te poplavljeno obiteljsko gospodarstvo Jakobović. Voda je ušla u garažu i gospodarske zgrade, još se bore da voda ne uđe u kuću. Brojni mještani i vatrogasci pokušavaju spasiti što se spasiti dade. U opasnosti od poplava su još tri kuće u toj ulici.

Desetak kuća je u opasnosti u Mihaljevcima. Cesta je preplavljena sa vodom,voda ulazi u dvorišta, vrećama sa pijeskom se pokušavaju spasiti obiteljske kuće od poplave. Angažirani su djelatnici tvrtke Presoflex gradnje kako bi spriječili kaotičnu situaciju, a zatekli smo i Gradskog vijećnika Miru Rašića kako pomaže sa punjenjem vreća sa pijeskom.

U Radovancima je uslijed velikih oborina došlo do klizanja tla iz kojeg je razloga u opasnosti jedna obiteljska kuća koja se gotovo pokušava spasiti od urušavanja. Na terenu smo zatekli načelnika općine Velika Vladu Bobana koji pomaže pri spašavanju.

U Trenkovu su također u pripravnosti iz razloga što razina potoka iz minute u minutu raste. Pripremljene su vreće sa pijeskom koje ne mogu jamčiti da ih bujice vode neće probiti.

Velika je opasnost i kod Konzuma u Požegi. Razina Orljave se povećava. Djelatnici tvrtke Alles uz vatrogasce pune vreće sa pijeskom. Voda smo što se ne počinje izlijevati iz korita Orljave.

 

0 Comment

Send a Comment