Požega.eu

Dr. Antu Previšića, mladog kirurga na požeškoj bolnici slušatelji Radio Slavonije izabrali za najdoktora

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Dr. Antu Previšića, mladog kirurga na požeškoj bolnici slušatelji Radio Slavonije izabrali za najdoktora Požega.eu | Dr. Antu Previšića, mladog kirurga na požeškoj bolnici slušatelji Radio Slavonije izabrali za najdoktora

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.Danas obilježavamo Dan liječnika u kojoj prigodi se trebamo prisjetiti svih postignuća koje liječnici svojim znanjem i stručnošću kroz povijest ulažu u zaštitu zdravlja svih ljudi odnosno čitave nacije. Naši se liječnici često susreću s različitim poteškoćama, preopterećenom satnicom, neodgovarajućim primanjima, nerazumijevanjem pa čak i fizičkim napadima. Unatoč tomu njihova zakletva koju su dali njihova je vodilja u obavljanju njihovog rada.Naše kolege s Radio Slavonije kao i prethodnih godina sa svojim slušateljima biraju najdoktora. Tako su slušatelji izabrali najboljeg među najboljima u Požegi, mladog samozatajnog, požrtvovnog i marljivog dr. Antu Previšića, specijalistu opće kirurgije u požeškoj bolnici. Uz sve njegove prethodno nabrojane vrline nikako ne smijemo izostaviti njegovu vedrinu i susretljivost sa svim pacijentima i onima koje susretne bilo u ordinaciji ili na nekih od bolničkih hodnika. O omiljenosti među kolegama liječnicima i drugom medicinskom osoblju možemo nešto i sami reći jer smo se u to uvjerili bezbroj puta tako da ovogodišnja titula za najdoktora opravdano odlazi u ruke dr. Previšića u čemu brojni slušatelji Radio Slavonije nisu pogriješili.

Prigodan poklon dr. Previšiću uručio je glavni urednik Radio Slavonije Marijo Jurković koji mu je poželio još puno godina požrtvovnog rada sa specifičnim osmijehom na licu te da u neim slučajevima i iznad granica svojih mogućnosti pomogne pacijentima koji su potrebi.

-Svima se zahvaljujem koji su upravo mene odabrali i koji su prepoznali moj rad. To mi je poticaj da budem još bolji čemu uvijek težim. U našem poslu se trebamo posvetiti svakom pacijentu kao da je netko vaš. U ovom poslu treba biti predan i voljeti ga te iznad svega pošten – rekao je dr. Previšić.

Podsjetimo, dr. Anto Previšić završio je Medicinski fakultet u Osijeku 2011. godine. Iste godine je počeo sa stažom u požeškoj bolnici. Prvo je počeo na specijalizaciju iz urologije da bi nakon godinu dana preusmjerio svoje dodatno školovanje na kirurgiju gdje se više prepoznao. Speciljalistički ispit iz kirurgije je položio 2019. godine kada postaje specijalist opće kirurgije. U iščekivanju je i za odlazak na subspecijalizaciju, za koju se nada da će biti plastična kirurgija, o čemu ovisi situacija s trenutnom pandemijom.   Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.