Dovršetak izgradnje gradske tržnice u Pleternici i prije ugovorenih rokova: „Tržnice su bilo grada i mjesto susreta pa se nadamo da će i naša postati takva“ /FOTO/

Autor: D.K.

Nećemo pogriješiti ako kažemo da je izgradnje gradske tržnice u Pleternici u završnoj fazi. Radovi se izvode i ispred su planirane dinamike. Bit će to mjesto, kako često naglašava gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić na kojem će se prezentirati i prodavati kvalitetni i svježi proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja grada i šire.

-Kad smo krenuli s izgradnjom gradske tržnice nekako su optimistično zvučala razmišljanja da se cijeli projekt završi još ove godine kako bi naši vrijedni poljoprivrednici što prije preselili na lokaciju dostojnu njihovih kvalitetnih proizvoda. Ono što smo priželjkivali sad se ostvaruje tako da osobno očekujem da ćemo tržnicu otvoriti do kraja godine. Osim vanjskog , natkrivenog dijela tržnice gdje će prodaja biti organizirana kao do sada, vlasnicima OPG-a, mesnicama i drugim zainteresiranim pravnim osobama ponudit ćemo u zakup i prostore u zatvorenom dijelu tržnice. U Pleternici je tradicija da tržnica radi samo srijedom no naša je želja da, ukoliko bude interesa i onih koji prodaju i onih koji kupuju, omogućimo rad i još nekim danima. Tržnice su bilo grada i  mjesto susreta pa se nadamo da će i naša postati takva – stoji u odgovoru na naš upit kojeg smo dobili od gradonačelnice Jozić.

Podsjetimo, projekt za izgradnju tržnice prijavljen je na natječaj kroz mjeru 7.4.1. dobili iz kojeg je dobiveno 7,4 milijuna kuna bespovratnih sredstava Europske unije iz Europskog fonda za ruralni razvoj. Ukupna vrijednost projekta je 8,8 milijuna kuna, a korisnici tržnice dobiti će 3 mogućnosti prodaje. Krajem lipnja položen je kamen temeljac na kojoj su svečanosti uz gradonačelnicu Jozić bili ravnateljica Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić, tada zastupnika u Hrvatskom saboru Franjo Lucić, požeško-slavonski župan Alojza Tomaševića, predsjednik Gradskog vijeća Požege prof. dr. sc. Željko Glavić, gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, gradonačelnik Požege Darko Puljašić, pleternički poljoprivrednici koji će biti korisnici nove tržnice i brojni drugi.

Pozdravljajući sve nazočne tada je gradonačelnica Jozić između ostalog rekla kako se nalaze na mjestu na kojem će se prezentirati i prodavati kvalitetni i svježi proizvodi obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, prvenstveno misleći na grad Pleternicu i Požeško-slavonsku županiju, ali i na sve one poljoprivredne proizvođača koji će željeti svoje proizvode plasirati u pleterničkoj tržnici, u najkraćim lancima opskrbe, direktno večer prije ubrano, sljedećeg dana prodano i istog dana konzumirano.

-Izuzetno sam sretna zbog naših poljoprivrednika, zbog uvjeta koje im mi kao Grad pružamo, zbog mogućnosti da ćemo evo na jednoj suvremenoj tržnici, dostojnoj 21. stoljeća omogućiti plasman tih kvalitetnih poljoprivrednih proizvoda – naglasila je tada između ostalog gradonačelnica Jozić.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek