Došlo je vrijeme da gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić iza sebe ostavlja brojne sastanke: “180 milijuna kuna stiže za Aglomeraciju Pleternica”

Autor: D.K.

PLETERNICA – Na današnjoj sjednici Vlade RH koja će se održati u Osijeku za Pleternicu, stiže više nego dobra vijesti. Naime, bit će potpisan Ugovora o dodjeli sredstava za projekt Aglomeracija Pleternica vrijedan 180 milijuna kuna.

Na taj, slobodno možemo reći, povijesni događaj na svom Facebook profilu, na neobičan način, osvrnula se gradonačelnica Pleternice kojeg nismo mogli ne objaviti.

-Jesen 2009. godine, ja na dužnosti zamjenice gradonačelnika Pleternice, gosp. Lucića, sastanak s Hrvatskim vodama, kasno popodne. Sjećam se toga dana, bio je prohladan i tmuran. Tada smo prvi put razgovarali o mogućnosti da Grad Pleternica kroz EU-projekt izgradi sustav odvodnje (kanalizacije). Slijede godine priprema tehničke dokumentacije, ishođenja građevinskih dozvola, izrade studije izvodljivosti, usklađivanja s novim propisima, rješavanjem imovinsko-pravnih odnosa. Nažalost i godine u kojem je taj projekt nailazio na političke prepreke, godine koje bih željela zaboraviti jer nikad neću moći razumjeti opstrukcije iz razloga samo zato što ja nosim dres boje Dinama. Došlo je vrijeme da iza sebe ostavim brojne sastanke, borbu za tu investiciju, dane u kojima je ponekad sve teklo glatko i dane kad smo se vraćali na početak ili nekoliko koraka nazad. Ostavit ću iza sebe i posljednja dva intenzivna tjedna, brigu, strepnju, rokove koji su bili nemogući – USPJELI SMO! Sutra će na sjednici Vlade RH u Osijeku biti potpisan ugovor o dodjeli sredstava za projekt Aglomeracija Pleternica vrijedan 180 milijuna kuna – navela je na svom fb statusu gradonačelnica Jozić dodajući kako je rekla da će sveti Nikola ove godine biti darežljiv.

Podsjetimo, Projekt Aglomeracije Pleternica obuhvaća izgradnju pročistača otpadnih voda te sustava odvodnje u dužini od 40 km. Aglomeracija obuhvaća kanalizacijski sustav od Dervišage do Pleternice, dio Jakšića te naselja Frkljevci, Kadanovci, Sulkovci, Bresnica, Gradac, Novoselci i Trapari. Izvođenje radova planira se u razdoblju 2018.-2021. godine.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot