Došašće, vrijeme duševne inventure i priprave za Božić!

Autor: D.K.

fra Petar Ljubičić i adventske svijećePOŽEGA / VITINA (BiH) – O prvoj nedjelji došašća razgovarali smo s fra Petrom Ljubičićem, hercegovačkim fratrom, poznatim duhovnikom, velikim štovateljem Majke Božje koji je održao na tisuće seminara u Međugorju i duhovnih obnova kako u Hrvatskoj tako i u brojnim EU i prekooceanskim zemljama.

-Došašće je sveto i milosno vrijeme, vrijeme radosne nade! Vrijeme obećanja s Božje strane i ispunjenja tih obećanja. To je vrijeme iščekivanja i odgovora s naše strane. Ovo vrijeme Bog nam dariva i ono je za nas vrijeme spasenja. Možemo s pravom reći da je naš život jedno veliko došašće, iščekivanje Krista. Došašće je vrijeme duhovnog promišljanja, vrijeme priprave za Božić, vrijeme naše duševne inventure. Priznajmo da smo grješnici i da nam je potrebno oproštenje i obraćenje! Došašće je vrijeme za okaja­vanje grijeha, za ispovijedanje grijeha te otvaranje našega srca Isusu, našemu Spasitelju – ističe fra Petar i naglašava kako je došašće i vrijeme u kojem trebamo učiniti ono što je učinila Linda Marshall, odrekla se grijeha i dvostrukoga života te pristala uz Boga i rekla „Gospodine Bože, ja izabirem Tebe!“

Fra Petar posebno naglašava kako je došašće vrijeme u kojem svi kršćani trebaju duboko udahnuti i reći: Bože, Tebe sam izabrao, s Tobom želim koračati u svom životu, s Tobom želim dijeliti svoje dane na zemlji.

-Došašće je vrijeme u kojem trebamo upitati sebe gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Ako znamo gdje smo, onda blago nama; ako znamo što smo, još više blago nama; ako znamo da naš život vodi u vječnost ali preko križa, onda smo već blaženi. U došašću slavimo Isusov dolazak k nama, njegov dolazak u naša srca. Isus kuca na vrata našega srca i želi u njemu boraviti. Došašće je vrijeme u kojem trebamo duboko udahnuti te reći: Bože, ja sam izabrao Tebe – dodaje fra Petar.

Kršćanski nauk govori kako Isus želi biti sa svakim čovjekom te mu pokazati pravi put u život. Zato treba dopustiti Isusu da uđe u svako srce.

-Ovo vrijeme došašća nas zove da dođemo k sebi i da bi Isus mogao doći k nama u svakom trenutku života, ali i na kraju vremena, kada naše vrijeme bude pri kraju i Krist dođe k nama u svojoj slavi, da zauvijek  budemo s njim i tako bude ispunjenje naše žarke čežnje i želje. Svi želimo spasiti dušu! To bi trebala biti naša životna zadaća. To mora biti plod našega svakodnevnog nastojanja, rada i naše brige! To je najglavnije – zaključio je fra Petar Ljubičić koji je svima zaželio da bude sretno i blagoslovljeno milosno vrijeme Došašća te zaželio Božji blagoslov i njegovu milost da sve prati.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot