Došašće, vrijeme duševne inventure i priprave za Božić!

Autor: DK

fra Petar Ljubičić i adventske svijećePOŽEGA / VITINA (BiH) – O prvoj nedjelji došašća razgovarali smo s fra Petrom Ljubičićem, hercegovačkim fratrom, poznatim duhovnikom, velikim štovateljem Majke Božje koji je održao na tisuće seminara u Međugorju i duhovnih obnova kako u Hrvatskoj tako i u brojnim EU i prekooceanskim zemljama.

-Došašće je sveto i milosno vrijeme, vrijeme radosne nade! Vrijeme obećanja s Božje strane i ispunjenja tih obećanja. To je vrijeme iščekivanja i odgovora s naše strane. Ovo vrijeme Bog nam dariva i ono je za nas vrijeme spasenja. Možemo s pravom reći da je naš život jedno veliko došašće, iščekivanje Krista. Došašće je vrijeme duhovnog promišljanja, vrijeme priprave za Božić, vrijeme naše duševne inventure. Priznajmo da smo grješnici i da nam je potrebno oproštenje i obraćenje! Došašće je vrijeme za okaja­vanje grijeha, za ispovijedanje grijeha te otvaranje našega srca Isusu, našemu Spasitelju – ističe fra Petar i naglašava kako je došašće i vrijeme u kojem trebamo učiniti ono što je učinila Linda Marshall, odrekla se grijeha i dvostrukoga života te pristala uz Boga i rekla „Gospodine Bože, ja izabirem Tebe!“

Fra Petar posebno naglašava kako je došašće vrijeme u kojem svi kršćani trebaju duboko udahnuti i reći: Bože, Tebe sam izabrao, s Tobom želim koračati u svom životu, s Tobom želim dijeliti svoje dane na zemlji.

-Došašće je vrijeme u kojem trebamo upitati sebe gdje sam, što sam i kamo vodi moj život? Ako znamo gdje smo, onda blago nama; ako znamo što smo, još više blago nama; ako znamo da naš život vodi u vječnost ali preko križa, onda smo već blaženi. U došašću slavimo Isusov dolazak k nama, njegov dolazak u naša srca. Isus kuca na vrata našega srca i želi u njemu boraviti. Došašće je vrijeme u kojem trebamo duboko udahnuti te reći: Bože, ja sam izabrao Tebe – dodaje fra Petar.

Kršćanski nauk govori kako Isus želi biti sa svakim čovjekom te mu pokazati pravi put u život. Zato treba dopustiti Isusu da uđe u svako srce.

-Ovo vrijeme došašća nas zove da dođemo k sebi i da bi Isus mogao doći k nama u svakom trenutku života, ali i na kraju vremena, kada naše vrijeme bude pri kraju i Krist dođe k nama u svojoj slavi, da zauvijek  budemo s njim i tako bude ispunjenje naše žarke čežnje i želje. Svi želimo spasiti dušu! To bi trebala biti naša životna zadaća. To mora biti plod našega svakodnevnog nastojanja, rada i naše brige! To je najglavnije – zaključio je fra Petar Ljubičić koji je svima zaželio da bude sretno i blagoslovljeno milosno vrijeme Došašća te zaželio Božji blagoslov i njegovu milost da sve prati.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: