Dosadašnji predsjednik Stjepan Marković postao počasni – za novog izabran Ivan Baša /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

JAKŠIĆ – Na godišnjoj izvještajno-izbornoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jakšić dosadašnji dugogodišnji predsjednik Stjepan Marković proglašen je počasnim predsjednikom, izabran je novi Upravni odbor od 11 članova, te za predsjednika Ivan Baša, zamjenika Vili Kir, tajnicu Julija Panijan, zapovjednika Krunoslav Kolar, njegov zamjenika Marko Jaroš, blagajnika Krunoslav Glavaš, te voditelja mladeži Danijel Murar.

-Sve je dobro funkcioniralo, a posebno ste se iskazali prilikom saniranja šteta od prošlogodišnjeg olujnog nevremena u našem kraju – kazao je pohvaljujući rad vatrogasaca načelnik jakšićke općine Ivica Kovačević, a daljnji uspjeh zaželio je i predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović. Pohvale su stigle i iz vatrogasnih zajednica Požeštine i županije.

-Vaše aktivnosti su za svaku pohvalu, a ostvarujete dobru suradnju sa općinom i udrugama, te dosta sudjelujete u obukama i osposobljavanju članstva- istakao je predsjednik VZ Požeško-slavonske županije Željko Petrović, koji je kao i predsjednik VZ Požeštine Zvonko Jurić i županijski zapovjednik Josip Ugrin čestitao zaslužnim pojedincima kojima su uručili diplome za zvanja u vatrogastvu, te priznanja za dugogodišnju aktivnost u DVD Jakšić.

Vili Kir, Vinko Ester i Drago Kuba dobili su spomenice za 40 godina u vatrogastvu, a Antun Posavac, Mario Kuba, Zdravko Nijemčević i Vjekoslav Jakoubek za 30 godina, dok ih dvadesetak još primilo priznanja za 20 i 10 godina rada u vatrogastvu ovog kraja.

-DVD ima 157 članova i 40 pripadnika mladeži, a po mjestima Jakšić daje 68 članova, Radnovac 38, Tekić 22, Rajsavac 21, Bertelovci 4, Cerovac 2, te Granje i Eminovci po jednog člana. Sada imamo 37 operativnih članova, te 36 ispitanih vatrogasaca, zatim 33 vatrogasca prve klase, 8 dočasnika, 16 dočasnika prve klase,3 časnika, 17 časnika prve klase itd. – kazao je u izvješću o radu Ivan Baša dodavši da više od 80 članova ima ispite za različite vatrogasne specijalnosti. Kroz prošlu godinu su imali 54 intervencije od kojih su pet požari, a ostalo tehničke intervencije ponajprije zbog šteta od nevremena.

Pokrenuli su postupak dogradnje doma i to gradnju garaže i tornja visokog 18 metara za koje su izrađeni projekti, te dobivena građevinska dozvola.

U rujnu će proslaviti 110 godina rada DVD Jakšić, a planiraju uz ove radove nabavljati opremu, odore i drugo, te nastaviti obuke, vježbe i slično.

/Foto: V.P./

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: