DORH traži ukidanje imuniteta F. Luciću: Dolaze li crni dani za prvog HDZ-ovca Požeško-slavonske županije?

Autor: D.K.

blankPOŽEGA/ZAGREB – “Vrana vrani oči ne kopa”, kaže stara poslovica. No, je li to uvijek tako mogli bismo saznati vrlo brzo i to na slučaju Lucić. Naime, kako prenose nacionalni mediji, DORH je zatražio skidanje imuniteta saborskom zastupniku i prvom HDZ-ovcu Požeško-slavonske županije Franji Luciću. Razlozi su već poznati, nekima još od prije desetak godina, a nekima tek od nekidan.

Nakon što je Lucić, kojem se pripisuju milijunske malverzacije u gospodarskom poslovanju te nepravilnosti u trošenju braniteljskih kredita, dao ostavke na političke funkcije u Hrvatskoj demokratskoj zajednici, odnosno na mjesto predsjednika Županijskog odbora Požeško-slavonske županije, člana Nacionalnog vijeća i Središnjeg odbora, slijedi mu, čini se, novi udarac. Nimalo bezazlen.

Skidanje imuniteta Franji Luciću DORH od Sabora traži zbog sumnje u podmićivanje novinara. Iz stranačkih krugova ističu da si je Lucić sam zapečatio političku karijeru kad je novinaru Dragi Hedlu jasno i glasno ponudio putem telefona novac kako zauzvrat ne bi pisao o njegovom slučaju, uz tvrdnju da će mu sve naštetiti u rješavanju financijske konstrukcije s bankom. Na kraju je naštetio sam sebi i to nepopravljivo.

Poznato je da je Lucić nerijetko kao iz topa ispaljivao kojekakve nepromišljene izjave poput napada na MOST s kojim je HDZ na jedvite jade formirao Vladu i zbog koji su, tvrde nam iz redova HDZ-a, pregovori bili puno teži i dugotrajniji od očekivanog. Jer, teško su Petrov i ekipa prešli preko legendarne i više puta Lucićeve izrečene “Tko je taj MOST? Neka vam onda oni grade ceste i lobiraju za vas!”.
Cijela priča oko gospodarskih malverzacija, igre s Hrvatskim šumama gdje mu je “lojtru” držao stranački kolega i prije svega obiteljski prijatelj Marijan Aladrović te braniteljskih kredita, razvlačila bi se najvjerojatnije po medijima određeno vrijeme. Pravna država bi radila svoje, narod bi prožvakao temu i ubrzo se okupirao nekom drugom pričom, a stranka bi dala sve od sebe da zaštiti vojnika stranke. A onda se dogodio pokušaj podmićivanja.

 blank  blank

Samouvjerenost, bahatost, nepromišljenost, nemoć…..što je iskusnog političara navelo na ovako nešto, zna samo on sam.

I dok jedni tvrde da stranka od njega diže ruke jer je opako narušio ugled koji su teškom mukom vratili nakon afera sa Sanaderom, a potom i Karamarkom, drugi idu još dalje i smatraju da u pitanje dolazi čak i Lucićeva sloboda.

Mandatno-imunitetno povjerenstvo će o Lucićevoj sudbini odlučiti na sjednici zakazanoj za utorak u 11 sati.

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića