DONIJET PRORAČUN OPĆINE KAPTOL: Veće socijalne i rodiljne naknade, sufinanciranje vrtića, slijede stipendije i poticaji poduzetnicima

Autor: D.K.

KAPTOL – Vijećnici Općinskog vijeća Kaptol pod predsjedanjem Damira Poljanca na svojoj su posljednjoj sjednici u ovoj godini donijeli odluku o proračunu za 2018. godinu koji je težak 10,28 milijuna kuna. Obrazloženje proračuna dao je općinski načelnik Mile Pavičić, a predviđeni dnevni red prošao je gotovo jednoglasno.Donijeto je više odluka iz socijalne oblasti, te potporama.

Zamjenik načelnika Josip Soudek ističe da se naknade za svako rođeno dijete podižu sa 600 na tisuću kuna, a sufinanciranje vrtića sa 600 na 700 kuna po djetetu. Nadalje naknada za osjemenjivanje goveda je dignuta sa 60 na 70 kuna.

Uvedene su po prvi puta i stipendije za studente ovoga kraja za koje je u idućoj godini predviđeno u proračunu 100 tisuća kuna.

Isto toliko je planirano za poticaje gospodarstvu i poduzetnicima kako bi se ubrzao razvoj kaptolačkog kraja i otvarala nova radna mjesta.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek