Donacije HEP-a za provođenje svojih projekata dobilo više udruga i institucija iz požeškog kraja

Autor: Jelenko Topić

Hrvatska elektroprivreda krajem ožujka je zaključila svoj tradicionalni Natječaj za dodjelu donacija ustanovama, udrugama i drugim organizacijama civilnog društva za ovu godinu. Nosio je naziv  Svjetlo na zajedničkom putu, a nakon provjere valjanosti prijava, proveden je postupak procjene prijava i donošenja odluke o dodjeli sredstava.
Ove godine u skladu s uvjetima Natječaja zaprimljeno je 1100 prijava, a za sufinanciranje su izabrani projekte i programe 205 udruga, ustanova i organizacija civilnog društva.
Među dobitnicima u kategoriji Mladi 20 tisuća kuna je dobio Dom zdravlja Požeško-slavonske županije namijenjenih za projekt Torba suputnik za ugrožene živote, te Nogometni klub Slavonija iz Požege 10 tisuća kuna za projekt Jedno djelo-jedna lopta-jedan svijet, a u kategoriji Okoliš Park prirode Papuk za projekt Svjetla budućnost Papuka iznos od 15 tisuća kuna.

Kroz ovaj natječaj najviše donacija je dodijeljeno u kategoriji Humanitarne djelatnosti, a dobilo ih je pet udruga s područja Požeštine.

Udruga slijepih Šestočka iz Pleternice dobiva 15 tisuća kuna za projekt Edukacija i obuka na aparatima u kuhinji primjerenima slijepim i visoko slabovidnim osobama, a Udruga za razvoj kreativnih radionica i kvalitete življenja osoba s invaliditetom iz Požege također 15 tisuća kuna za projekt Informatizacija i digitalizacijaosoba s invaliditetom.

Isti iznos za projekt Dobar susjed u zajednici dobiva Udruga za pomoć djeci i mladima Radost iz Pleternice, zatim 14 tisuća kuna Udruga za kreativne radionice i pomoć socijalno potrebitim osobama iz Požege za projekt Nisi sam, te Udruga osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije 12 tisuća kuna radi provedbe projekta Naš HEPi Day.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88