Domovini prisegnuo 361 ročnik među kojima 70 žena, te pet vojnih specijalista od kojih su dvije žene /FOTOGALERIJA/

Autor: DK

-Građani naše zemlje od svih državnih institucija imaju najviše povjerenja u Hrvatsku vojsku kojoj su temelj ljudi, a bez potpore obitelji nema jakog hrvatskog vojnika – istakao je čestitajući ročnicima potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, izaslanik vrhovne zapovjednice oružanih snaga RH i predsjednice države Kolinde Grabar Kitarović na svečanoj prisezi 24. naraštaja dragovoljnih vojnika u kojemu je 361 redovni ročnik od kojih je 70 žena, te pet vojnih specijalista među kojima u dvije žene.

Dodao je da će ove godine u HV biti primljeno 900 vojnika, te ih pozvao da budu odlučni, uporni i ambiciozni jer su nasljednici pobjedničke vojske koja nam je donijela slobodu u domovinskom ratu.

Svečanosti u  Središtu za temeljnu obuku u vojarni “123. brigade HV” u Požegi, nazočili su brigadir zbora Siniša Jagodić, zapovjednik Hrvatske kopnene vojske, zamjenik požeško-slavonskog župana Vedran Neferović, gradonačelnici Požege, Pleternice i Kutjeva, predstavnici udruga proisteklih u domovinskom ratu, predstavnici policije, te više stotina rođaka i prijatelja ročnika.

-Članstvo u NATO paktu i Europskoj uniji je dodatno sigurnosno jamstvo, ali i obaveza držanja razine postignutih standarda naše vojske – istakao je u svojoj čestitci general zbora Mirko Šundov, načelnik Glavnog stožera naših oružanih snaga.

Obuka ovog naraštaja traje do 18. travnja koja će se nakon požeškog dijela provesti na poligonu Gašinci kraj Đakova, a ročnicima koji uspješno završe obuku biti će ponuđeno potpisivanje profesionalnog ugovora.

U programu svečanosti sudjelovali su Orkestar HV, počasna bojna, te povijesne postrojbe „Trenkovi panduri“ i „Gradska straža“ iz Požege.

Foto: D. Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: