Dominirali konji Dragomira Janjića i Ilije Lujića iz Paklenice

Autor: D.M.

Izuzetno zanimljiva natjecanja u vuči klada konjskim zapregama koje se u narodu zove šlajs održano je po drugi puta u u Mihaljevcima na poligonu organizatora Konjogojske udruge Vallis Aurea iz Požege. Prema riječima Damra Pavkovića, predsjednika Udruge, ovo natjecanje je već sada tradicionalno a za sudjelovanje pokazalo je inters još nekoliko uzgajivača iz susjednih županija čiji su predstavnici pratili natjecanje te najavili dolazak sljedeći puta.

Od Nikice Blažanina, tajnika Udruge doznajemo da je nastupilo 17 konja čiji su uzgajivači došli iz Paklenice nedaleko Novske, Pakraca, Šumetlice kod Nove Gradiške i Požege. Natjecanja su održana u tri kategorije i to laka težine klade do 1120 kilograma, srednja do 1320 kilograma i teška iznad ove težine. Naime, po pravilima vuče klada potrebno je postići što bolji rezultat u roku od pet minuta.

Nakon odigravanja zanimljivih borbi u sve tri kategorije su dominirali koji Dragomira Janjića i Ilije Lujića iz Paklenice osvajanjem prvih mjesta. U lakoj kategoriji dvojac iz Palenice imao je vrijeme 10,17 sekundi, drugi je Luka Lukić (12,34) i treći Zdravko Bićanić (12,41), oba iz Požege.

U srednjoj kategoriji opet prvi Dragomir Janjić I Iilija Luić (12,13), drugi Josip sabljak iz Šumetlice (15,82) I treći Ivan Podnar iz Požege (16,19).
Kod parova, prva je zaprega Janjića i Lujića (12,13), druga Zdravka Bićanića (13,42) i treća Luke Lukića (13,56).

Najboljima su pripala priznanja i nagrade organizatora koji je upriličio domjenak za sve sudionike. U organizaciji su pomagali pripadnici DVD-a Trenkovo.

Tekst i foto: D. Mirković

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek