Dom zdravlja ima novog ravnatelja: Naredne četiri godine ustanovom će upravljati Marijan Višaticki

Autor: D.K.

POŽEGA – Kako neslužbeno doznajemo Marijan Višaticki novi je ravnatelj Doma zdravlja Požeško-slavonske županije. Na toj će funkciji zamijeniti dosadašnjeg ravnatelja Darka Puljašića koji je od lipnja postao gradonačelnikom Požege.

Marijan Višaticki je diplomirani pravnik, zaposlen je u Područnoj službi Zavoda za zdravstveno osiguranje u Požegi i predsjednik je Upravnog vijeća Centra za socijalnu skrb Požega. Oni koji ga bolje poznaju za njega imaju samo riječi hvale.

Darko Puljašić je ravnatelj Doma zdravlja bio od 15.10.2010. do 9.6.2017. Dolaskom na tu funkciju dočekao ga je itekako „vruć krumpir“, odnosno dugovanja ove ustanove veća od pet milijuna kuna. Iako je za Puljašićeva mandata na čelu Doma zdravlja na županijskoj vlasti bila suprotna stranačka garnitura u čijim se redovima u nekoliko navrata spekuliralo s njegovom smjenom, do toga nije došlo. O dugovanjima ustanove Puljašić je otvoreno govorio, nikad nije ni pokušao „frizirati“ podatke kako to mnogi čine te je imajući viziju i plan isticao da će Dom zdravlja stati na svoje noge. To se doista i dogodilo pa Dom zdravlja unatrag tri godine ima stabilno poslovanje bez dugovanja. Istovremeno je u opremu i druge infrastrukturne investicije uloženo više od šest milijuna kuna. 

Svome nasljedniku Marijanu Višatrickom dugogodišnji ravnatelj Puljašić ostavio je stabilno poslovanje i visok standard zdravstvene zaštite građana, no novi će se ravnatelj morati znati nositi s novom organizacijom zdravstvenog sustava i primarne liječničke zaštite i obiteljske medicine privatnih ambulanti.

Osim Marijana Višatickog u ravnateljskoj su se fotelji Doma zdravlja s današnjim danom željeli naći, doznajemo, i Slobodan Manović, Krešo Tormanović i Damir Majer, no Upravno je vijeće odlučilo da će naredne četiri godine tu funkciju obnašati ipak Marijan Višaticki.

Više iz kategorije