Dokumentacija novog požeškog dječjeg vrtića čista kao suza: Građevinska dozvola postoji!

Autor: D.K.

POŽEGA – Građevinska dozvola odnosno Izmjene i dopune građevinske dozvole za novi požeški dječji vrtić izdane su i pravomoćne. Tako da tvrdnje Branka Matića dpl.inž., koji se potpisuje kao zastupnik “nekakve” ID Zelene (za koje ne možemo utvrditi što to ID kao sam naziv znači jer ga kao takvog nema nigdje u registrima).

Zašto gospodin Branko Matić svojim obraćanjem medijima i javnim pisanjima želi obmanuti javnost o nepostojanju odgovarajuće dokumentacije, građevinske dozvole za izgradnju požeškog dječjeg vrtića, to je samo njemu poznato.

Tragom navoda gospodina Matića da je gradnja novog dječjeg vrtića počela bez potrebne dokumentacije potrudili smo doći do prave informacije jer se ipak radi o građevini vrijednoj gotovo 12 milijuna kuna.

Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije izdalo je Građevinsku dozvolu za “građenje građevine javne – društvene namjene (predškolska namjena) dječjeg vrtića i jaslica, 3. skupine”. Građevinska dozvola je izdana još 13.srpnja 2016. godine i, kako smo dobili potvrdu iz Požeško-slavonske županije, pravomoćna je.

Budući da je došlo do izmjena u projektu navedene građevine, investitor grad Požega, zatražio je podneskom izmjenu i dopunu Građevinske dozvole 14.studenog 2016. godine. To je vidljivo u Rješenju o izmjeni i dopuni građevinske dozvole kojeg je izdao Upravni odjel za gospodarstvo i graditeljstvo Požeško-slavonske županije, Rješenje o izmjeni i dopuni građevinske dozvole izdano je 26.siječnja 2017. godine i postalo pravomoćno za što smo također dobili informaciju iz Požeško-slavonske županije.

Investitor je odradio svoje kao i struka koja je izvršila sve predradnje kako bi došlo do potrebne izmjene i dopune građevinske dozvole što je sve temeljito obrazloženo u Rješenju o izmjeni i dopuni građevinske dozvole od 26.siječnja 2017. godine

Ostaje otvoreno pitanje zašto netko želi dovesti u pitanje legalnost gradnje novog dječjeg vrtića. To je očito samo nekima poznato. U ovom slučaju ne ulazimo u razlog i opravdanost gradnje dječjeg vrtića kao i odabir lokacije te građevine jer to je ipak projekt investitora koji će građani podržati ili ne na predstojećim lokalnim izborima.

Naglašavamo da smo ovim tekstom željeli samo dokazati da sva dokumentacija za izgradnju novog dječjeg vrtića postoji i da je pravovaljana, odnosno pravomoćna. Doznajemo da je sve to utvrdio i nadležni građevinski inspektor koji je bio u nadzoru gradilišta. Da je građevinska inspekcija utvrdila nešto suprotno, po zakonu to bi gradilište sigurno bilo odmah zatvoreno i imalo “državni pečat” koji bi bio skinut tek onda kada bi se otklonili svi nedostaci.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: