Doktorica koja je više od 37 godina liječila bolesnike i osvajala srca pacijenata otišla u zasluženu mirovinu

Autor: D.K.

S 31.prosinca 2022. godine otišla je u zasluženu mirovinu, nakon punih 37 godina rada doktorica obiteljske medicine dr. Katica Čubela. Tiha, vedra, samozatajna, srdačna, uvijek nasmijana s puno razumijevanja i strpljenja za svakog pacijenta neke su od njenih odlika koje će je pratiti kroz njen umirovljenički život kao poznate požeške doktorice. Za doktoricu Čubela se može reći da je kroz sve te godine humanog rada s velikom ljubavlju služila svakom pacijentu pa čak i onda kada i njoj nije bilo najlakše slušati brojne zdravstvene tegobe oni koji su kod nje došli potražiti zdravstvenu skrb.

Mogli bi o veličini njezine predanosti i ljubavi prema svom pozivu još puno toga svjedočiti uz činjenicu kako su uz nju, i njenog supruga Ivana, njena kćer Marta i sin Marko za svoj životni poziv odabrali upravo medicinu, koji su danas već liječnici specijalisti odnosno specijalizanti

Dugi iz godina doktorica Katica Čubela radila je u tadašnjem Školskom dispanzeru od 1986. do 1993. godine. Reorganizacijom tada zdravstvenog sustava doktorica Čubela je prešla raditi u drugi oblik pružanja zdravstvene zaštite – u obiteljsku medicinu. Nazivi su se promijenili ali dr. Katica Čubela je ostala raditi u istoj ambulanti 31 godinu, do 17.veljače 2017. godine. Kao i mnogi liječnici obiteljske medicine do 2000. godine radila u okviru Doma zdravlja, a potom odlazi u “privatnike”, odnosno radi kao zakupac da bi 2011. godine postala koncesionar.

Novouređena ordinacija nastavak je uspješne priče, iako je, na početku realizacije tog obiteljskog projekta, namjera bila drugačija. Doktorica Čubela je radila u novouređenim prostorima od veljače 2017. do kraja 2022. godine gdje je na zadovoljstvo svojih brojnih pacijenata nastavila svoj humani poziv. Bilo je to vrijeme kada su zdravstveni djelatnici sve više odlaze u europske destinacije, ne zbog turističkog uživanja, već zbog egzistencijalne potrebe, kada hrvatske bolnice i domovi zdravlja sve više vape za stručnim kadrom, prava je rijetkost bila tada, a i danas susresti osobu koja je punih 37 godina predano služi Hipokratovoj zakletvi, a svoju ljubav prema medicini, kako smo već rekli prenijela i na mlade članove obitelji.

Pacijenti s kojima smo razgovarali izražavaju žaljenje zbog odlaska dr. Katice Čubele u mirovinu istovremeno naglašavajući kako je je ona osvajala srca svojih pacijenata te da će im biti drago kad ju susretnu u gradu i porazgovaraju riječ koju, a o čemu drugom već o zdravstvenim tegobama.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek