Doktorica Čubela pacijentima na usluzi već tri desetljeća: “Ovakve doktorice nema nigdje na svijetu”

Autor: D.K.

POŽEGA –  Samozatajna, radišna, uvijek srdačna i puna strpljenja, doktorica obiteljske medicine Katica Čubela više od tri desetljeća bavi se humanim liječničkim pozivom. O veličini njezine predanosti i ljubavi prema svom pozivu svjedoči činjenica da su joj i kćer i sin za svoj životni poziv odabrali upravo medicinu.

Odnedavno je doktorica u novouređenim prostorima gdje, na zadovoljstvo svojih brojnih pacijenata, nastavlja svoj humani poziv. U vrijeme kada zdravstveni djelatnici sve više odlaze u europske destinacije, ne zbog turističkog uživanja, već zbog egzistencijalne potrebe, kada hrvatske bolnice i domovi zdravlja sve više vape za stručnim kadrom, prava je rijetkost susresti osobu koja više od tri desetljeća predano služi Hipokratovoj zakletvi, a svoju ljubav prema medicini prenijela je i na mlade članove obitelji.

-Medicina je poziv, to nije samo posao ili zanat. Medicinski sam fakultete završila 1985. godine, iste sam godine počela stažirati u Slavonskom Brodu, a potom sam se udala, doselila u Požegu te od 1986. godine počela raditi u tadašnjem školskom dispanzeru koji je nakon 1993. godine i reorganizacije zdravstva prešao u drugi oblik zdravstvene zaštite – obiteljsku medicinu. Ali mogu reći da sam na jednom mjestu, u toj ordinaciji radila do 17. veljače 2017. godine, 31 godinu – priča doktorica Čubela dodajući da je i ona kao i mnogi liječnici obiteljske medicine do 2000. godine radila u okviru Doma zdravlja, a potom odlazi u “privatnike”, odnosno radi kao zakupac da bi 2011. godine postala koncesionar.

Novouređena ordinacija nastavak je uspješne priče, iako je, na početku realizacije ovog obiteljskog projekta, namjera bila drugačija.

-Suprug je također liječnik, specijalist-radiolog, a kćer je završila medicinski fakultet i na specijalizaciji je za radiologiju. Bilo je zamišljeno da upravo njoj osiguramo ordinaciju, no ona nije željela raditi u obiteljskoj medicini. Kako smo već uredili prostorije do useljenja, odlučila sam sama ući u novouređenu ordinaciju – nastavlja sa svojom životnom pričom doktorica Katica dodajući kako je dok se došlo do otvorenja nove ordinacije trebalo uložiti puno truda i strpljenja ta da je bilo potrebno ishodovati puno dozvola, suglasnosti i administracije – do suglasnosti županije, Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, Liječničke komore i Ministarstva zdravlja.

-No, uspjeli smo, a kako i sin studira medicinu te pokazuje afinitete ka obiteljskoj medicini, vjerujem kako se sve višestruko isplatilo – dodaje doktorica Kata, kako ju neki pacijenti i prijatelji od milja zovu.

Doktorica Čubela sada svoje pacijente u timu sa sestrom Šteficom Petrić s kojom radi već 17 godina, dočekuje u suvremenom, ugodnom i adekvatnijem prostoru od prijašnjeg, a pacijenti s kojima smo razgovarali izražavaju zadovoljstvo ne samo sa novouređenom ordinacijom već i omiljenom doktoricom koja osvaja srca brojnih svojih pacijenata koji ju iznad svega cijene. Jedna nam je pacijentica kratko prokomentirala, “Ovakve doktorice nema nigdje na svijetu, neka joj dragi Bog da zdravlja i puno sreće u životu i neka nas liječi još dugo godina.”

-S pacijentom koji je smiren, koji rado dolazi u prostor svog liječnika lakše je raditi, ostvariti potreban kontak kako bi i zdravstvena usluga bila kvalitetnija – zaključila je doktorica Čubela. Dodaje kako mladima koji se odluče za ovaj poziv može samo poručiti da je obiteljska medicina posao koji se mora voljeti, ali i posao koji pruža mogućnost učiniti puno dobrog i ponekad životno značajnog za svog bližnjeg i zajednicu.

Na dan otvorenja ambulante doktorici Katici u posjet su došle kolegice, također liječnice u privatnim ordinacijama. Došle su joj dati podršku u daljnjem radu, u novim prostorima. Dakako da je poslije radnog vremena bilo vremena i za ugodno druženje uz slastice kojih je bilo u izobilju.

 

Više iz kategorije