Dok su novinari bili u akciji s policijom nije bilo vozača pod utjecajem alkohola: Hoće li tako ostati ili će neki “Martinje” dobro zapamtiti i završiti na triježnjenju u policiji!? /FOTO/

Autor: DK

Povodom narodnog običaja krštenja mošta „Martinja“ i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu, koji su konzumirali alkoholna pića, od 9. do 11. studenog 2018. godine policijski službenici pojačano nadziru i sankcioniraju takve vozače, koji su pod utjecajem alkohola. Milosti prema nikome nema. Uređaj za mjerenje koncentracije kaže svoje i priči kraj. Dobro prolaze samo oni vozači koji nemaju koncentraciju alkohola veću od dopuštene.

blankNa koji način postupaju policijski službenici u nadzora vozača imali su priliku vidjeti novinari kojima je bilo omogućeno biti sa “strogom” policijskom ophodnjom kojima su u u nadzor došli nadređeni rukovoditelji, voditeljica Službe policije Ivana Radić i voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Zvonimir Lukačević. Uvjerili smo se kako policijski službenici, s kojima smo bili, obavljaju stručno i profesionalno poslove što su utvrdili i njihovi rukovoditelji.

blank

Ivana Radić, voditeljica Službe policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj

-Kao i svake godine imamo pojačanu kontrolu vozača tijekom proslava Martinja širom Požeštine. Kontrolirat ćemo vozače na svim lokacijama koje su se do sada pokazale bitne i na kojima smo imali učestale prometne nesreće ili učestalo kršenje prometnih propisa. Što se tiče kazni, one se kreću od 700 do 15 tisuća kuna. Za recidiviste Sud može izreći i kaznu zatvora do 60 dana, a uz novčanu kaznu izriče se i zaštitna mjera upravljanja vozilom od jednog mjeseca do petnaest mjeseci. Neki sudionici zbog velike koncentracije alkohola završe i na triježnjenju u prostorijama policije – rekla je voditeljica Službe policije u Policijskoj upravi požeško-slavonskoj Ivana Radić pozivajući sve one koji su konzumirali veću količinu alkohola da ne sjedaju za upravljač vozila.

blank

Matias Šulc

Matias Šulc, kojeg su nadzirali policijski službenici bio je podvrgnut alkotestiranju. Nije imao nedozvoljenu koncentraciju alkohola i kaže da nikada s tim nije niti imao problema kao niti s nekim drugim ozbiljnijim prekršajem posebno u situaciji kada su s njim u vozilu supruga i dijete.

-Nastojim se držati propisa kako ne bi imao problema i bio prisiljen plaćati nepotrebne kazne – dodao je Matija.

blank

Josip Ciganović

Evo vraćam se s terena. Problema s policijom nemam. Držim se propisa jer je tako najbolje i onda znam da mi je vozačka uvijek u džepu, da ju nitko neće oduzeti – rekao nam je Josip Ciganović koji je također bio podvrgnut alkotestiranju na kojem se pokazala dopuštena koncentracija alkohola.

blank

Mirjana Horvat

Vraćajući se s nastave na kojoj je bila na požeškom Veleučilištu Mirjana Horvat iz Našica nije mogla izbjeći nadzor policijskih službenika, I ona je podvrgnuta alkotestiranju nakon kojeg su se na uređaju pojavile samo nule.

-U zadnje vrijeme me često zaustavlja policija, ali uvijek sam ispravna jer se držim propisa. Inače ne konzumiram alkohol i nisam imala razloga za zabrinutost prije puhanja – rekla nam je kroz smiješak Mirjana.

blank

Mihael Miletić iz Rajsavca vozač je dvije godine i do sada ga nikad nije zaustavila policija. I on je bio podvrgnut alkotestiranju – na uređaju su se samo pokazale nule.

Policijski službenici nakon izvršenog nadzora dijele mirise za vozilo na kojemu je znak upozorenja ako piješ ne vozi.

Foto: Marko Krstanović 

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića