Dok se Brođani uhodavaju sa otkrivanjem zaraze i novom opremom Požežani u svojoj bolnici imaju uređaj s kojim je obavljeno više od 7.500 pregleda!

Autor: D.K.

Prema raspoloživim podacima na području Požeško-slavonske županije do sada je ukupno testirano više od  7.500 osoba, a dnevno se testira između 80 i 150 potencijalno zaraženih žitelja toga kraja. Sve to se ostvaruje zahvaljujući izuzetno dobroj opremljenosti Opće županijske bolnice u Požegi, koja provodi ispitivanja, ali i angažiranosti osoblja na tom zahtjevnom zadatku.

Stoga svakog dobronamjernog čovjeka raduju takvi pokazatelji i uhodanost tima za testiranje tim prije što je riječ o jednoj od najmanjih hrvatskih županija, a u drugim sredinama su pokazatelji ipak bitno drugačiji.

Naši susjedi Brođani se tek uhodavaju u tome poslu. Naime, od 16.ovog  mjeseca u tamošnji Nastavni zavod za javno zdravstvo pristigao je 812 tisuća kuna vrijedan PCR uređaj za brzo testiranje na COVID-19, a čiju je kupovinu financirala Brodsko-posavska županija. 

Uz postupak uzimanja uzoraka u bolnicama u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, te COVID ambulanti u Slavonskom Brodu, gdje se može testirati i na vlastiti zahtjev, nabavkom ovog uređaja, povećan je kapacitet što bi se trebalo odraziti na broj onih koji su u samoizolaciji. Rezultati o tome je li osoba pozitivna ili negativna na COVID-19 su dostupni za tri do četiri sata. Takav je slučaj i u Požegi.

Brodski stožer je najavio da će prioritet imati zaposleni u domovima za stare i nemoćne što je bitno zbog brzine intervencije, ali i u slučajevima sumnje na zarazu u školama, kao i u zdravstvenom sustavu.  

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek