Dogodine slavlje uz veliki jubilej Bučana

Autor: Jelenko Topić

BUK – Jedna od najstarijih udruga pleterničkog kraja Dobrovoljno vatrogasno društvo Buk na redovnoj 109. godišnjoj skupštini prihvatilo je izvješća, te donijelo planove. Skupu su nazočili zamjenik gradonačelnice Pleternice Domagoj Katić, zapovjednik Vatrogasnog centra Pleternica Drago Žnidarec, predsjednik Mjesnog odbora Buk Branko Polić, te predstavnici ovdašnjih udruga i prijateljskih DVD-a.

-Društvo broji 44 člana od kojih je 26 pričuvnih i 4 veterana, a broj izvršujućih varira zbog (ne)odlaska mladih iz ovog kraja- kazao je u izvješću o radu u prošloj godini predsjednik DVD Buk Vinko Jušić i dodao da pokušavaju motivirati mlade ljude za rad u društvu, te da ih što više prođe liječnički pregled.

Upozorio je i na nedostatnu opremu za operativno djelovanje, a na sreću ovdje nije većih ugroza , te nisu morali često izlaziti na intervencije. Uz sve to uključuju se u sve priredbe i prigode u ovom kraju.

Tajnik DVD Buk Đuro Mikšik iznio je program rada za 2018. godinu kojim se predviđa proslava 110-obljetnice rada društva, a za taj jubilej namjeravaju uz redovan rad u potpunosti urediti ovdašnji Vatrogasni dom u čemu očekuju potporu grada Pleternice.

Dogradonačelnik Domagoj Katić pozdravljajući skupštinare izrazio je ponos i zahvalnost za predan rad DVD Buk.
-Grad Pleternica ove će godine iz proračuna značajno povećati sredstva za vatrogastvo što uključuje i ovo DVD, a slijedi i potpora za uređenje doma i njegovu potpunu legalizaciju – naglasio je Katić.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88