Događanja iz prošlosti se ne smiju zaboraviti

Autor: Požega.EU

POŽEGA – Ogranak Udruge Hrvatski Domobran odnijeli su spomen kamen “Logor Glis 1945 Požega” na Udbinu koji će se postaviti na memorijalni zid crkve Hrvatskih Mučenika.

Kod Crkve hrvatskih mučenika, na Udbini, u Spomen parku, predviđeno je mjesto na kojem će se polagati Spomen-kamenja svih hrvatskih stratišta koja će svjedočiti i potvrđivati mjesta pogibije i masovnih grobnica. Mnogi takav zid nazivaju Zid memorije, a neki Zid sjećanja. U svakom slučaju, kako naglašava gospićki biskup msgr.dr. Mile Bogović to je Spomen na sve žrtve koje su pale za Krst časni i slobodu zlatnu, za svoju vjeru, narod i domovinu.

Udruga Hrvatski Domobran na čelu sa predsjednikom Draganom Franićem predala je spomen kamen koji će se postaviti na za to predviđenom mjestu. Inače u toj prigodi brojni požežani, njih pedesetak bili su nazočni svečanosti na Udbini i crkvi Hrvatskih Mučenika. 

Uz kamen predan je i pisani dokument u kojem se navode stradanja u “Logor Glisu 1945 Požega” kako se ne bi zaboravio događaj toga vremena.

Dimenzije kamena su 30 x 20 centimetara i debljine 15 centimetara na kojem je naziv stratišta i pogibije sa navedenom godinom i mjestom stradanja.

 

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek