Dođite u Pleternicu: Uživajte u brojnim manifestacijama koje su priredili Pleterničani u blagdanskom ozračju

Autor: D.K.

PLETERNICA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić s kojom su bili i njeni suradnici, njen zamjenik Domagoj Katić i direktorica Turističke zajednice Marija Šarić pozvala je sve žitelje Pleternice i okolice ali sve druge iz drugih mjesta da dođu u vrijeme Adventa u Pleternicu i sudjeluju u bogatom i raznolikom programu koji će biti upriličen kako bi na najljepše mogući način dočekali veliki blagdan Božića.

-Želja mi je upoznati naše građane o svemu onome što će se događati u Adventu na području našeg grada. Ispred nas je jedan bogat program u koji su uključeni grad Pleternica, Turistička zajednica, naše udruge koje već tradicionalno organiziraju razne manifestacije. Krećemo već od sutra jednom novinom koja je uvedena prije dvije godine, a to je inicijativa članove Udruge Tomo Perić iz Buka da djeca pišu domoljubne pjesme. Prošle godine nismo imali tu manifestaciju ali smo u suradnji UDVDR-a Ogranka Pleternica nju obnovili. Dakle Advent u Pleternici započinjemo s večeri Domoljubne poezije-pjesme koja će se održati u Knjižnici. Nastavljamo s programom u subotu s tradicionalnom manifestacijom Čuvajmo običaje zavičaja u organizaciji Zavičajni KUD Rama iz Pleternice. Povodom Dana grada za građane organiziramo treću godinu za redom koncert na kojem će ove godine nastupiti u grupa Vigor iz Osijeka u Sportskoj dvorani u Pleternici. Ulaz je besplatan za sve – naglasila je u uvodu tiskovne konferencije Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

U Adventu će biti i proslava Dana grada koja će se održati u srijedu, 6.prosinca na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pleterničke župe.

-Obilježavanje Dana grada će započeti polaganjem vijenaca za sve poginule hrvatske branitelje i misnim slavljem, nakon kojeg će biti i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti predstavljeni svi uspjesi našega grada i svi izazovi s kojima se nosimo i plan za buduće razdoblje. Razloga za zadovoljstvo je puno – dodala je gradonačelnica Jozić.

Uz bogat program u Adventu naglašen je i onaj koji se održava svakog utorka i četvrtka u Knjižnici i čitaonici. Nastavljaju se sve aktivnosti uz novinu i Božićni sajam uoči samog Badnjaka ove godine po prvi puta u Parku, a do sada je bio ispred Gradske kuće.

-Ove godine manifestaciju uoči badnjaka selimo u Gradski park gdje ćemo imati i uprizorenje živih jaslica što je centralni događaj. Nakon Adventa slijedi i tradicionalna proslava Nove Godine 31.prosinca u 11 sati što je tradicija već treću godinu što se pokazalo veoma uspješnim i posjećenim događajem – rekla je Marija Šarić direktorica Turističke zajednice Pleternica.

Sva događanja koja će biti u Pleternici moguće vidjeti na plakatu:

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot