Dođite u Pleternicu: Uživajte u brojnim manifestacijama koje su priredili Pleterničani u blagdanskom ozračju

PLETERNICA – Na današnjoj tiskovnoj konferenciji gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić s kojom su bili i njeni suradnici, njen zamjenik Domagoj Katić i direktorica Turističke zajednice Marija Šarić pozvala je sve žitelje Pleternice i okolice ali sve druge iz drugih mjesta da dođu u vrijeme Adventa u Pleternicu i sudjeluju u bogatom i raznolikom programu koji će biti upriličen kako bi na najljepše mogući način dočekali veliki blagdan Božića.

-Želja mi je upoznati naše građane o svemu onome što će se događati u Adventu na području našeg grada. Ispred nas je jedan bogat program u koji su uključeni grad Pleternica, Turistička zajednica, naše udruge koje već tradicionalno organiziraju razne manifestacije. Krećemo već od sutra jednom novinom koja je uvedena prije dvije godine, a to je inicijativa članove Udruge Tomo Perić iz Buka da djeca pišu domoljubne pjesme. Prošle godine nismo imali tu manifestaciju ali smo u suradnji UDVDR-a Ogranka Pleternica nju obnovili. Dakle Advent u Pleternici započinjemo s večeri Domoljubne poezije-pjesme koja će se održati u Knjižnici. Nastavljamo s programom u subotu s tradicionalnom manifestacijom Čuvajmo običaje zavičaja u organizaciji Zavičajni KUD Rama iz Pleternice. Povodom Dana grada za građane organiziramo treću godinu za redom koncert na kojem će ove godine nastupiti u grupa Vigor iz Osijeka u Sportskoj dvorani u Pleternici. Ulaz je besplatan za sve – naglasila je u uvodu tiskovne konferencije Antonija Jozić gradonačelnica Pleternice.

U Adventu će biti i proslava Dana grada koja će se održati u srijedu, 6.prosinca na blagdan sv. Nikole, zaštitnika pleterničke župe.

-Obilježavanje Dana grada će započeti polaganjem vijenaca za sve poginule hrvatske branitelje i misnim slavljem, nakon kojeg će biti i svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će biti predstavljeni svi uspjesi našega grada i svi izazovi s kojima se nosimo i plan za buduće razdoblje. Razloga za zadovoljstvo je puno – dodala je gradonačelnica Jozić.

Uz bogat program u Adventu naglašen je i onaj koji se održava svakog utorka i četvrtka u Knjižnici i čitaonici. Nastavljaju se sve aktivnosti uz novinu i Božićni sajam uoči samog Badnjaka ove godine po prvi puta u Parku, a do sada je bio ispred Gradske kuće.

-Ove godine manifestaciju uoči badnjaka selimo u Gradski park gdje ćemo imati i uprizorenje živih jaslica što je centralni događaj. Nakon Adventa slijedi i tradicionalna proslava Nove Godine 31.prosinca u 11 sati što je tradicija već treću godinu što se pokazalo veoma uspješnim i posjećenim događajem – rekla je Marija Šarić direktorica Turističke zajednice Pleternica.

Sva događanja koja će biti u Pleternici moguće vidjeti na plakatu:

0 Comment