Dobrovoljno vatrogasno društvo Grabarje proslavilo 75. rođendan dobivši plaketu Hrvatske vatrogasne zajednice /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

GRABARJE –  Jubilej 75 godina rada Dobrovoljno vatrogasno društvo ovog sela proslavilo je svečanošću u sklopu godišnje izborne skupštine uz nazočnost brojnih gostiju, predstavnika iz društvenog i političkog života, prijateljskih dobrovoljnih vatrogasnih društava i dr.

Branko Vido, predsjednik DVD-a Grabarje

-Osnovani smo 1942. godine, iza Drugog svjetskog rata sagrađen je vatrogasni dom koji je više puta dograđivan i preuređivan, a danas smo dobro opremljeni, osposobljeni i uvježbani pa nastupamo na niz županijskih i državnih natjecanja vatrogasaca – kazao je o povijesti DVD Grabarje njegov predsjednik Branko Vido.

Tajnik Branko Rezo o izvješću o radu za proteklu godinu istakao je obuku posebice mlađih kategorija, zatim preuređenje vozila dobivenog donacijom iz Austrije za potrebe vatrogasaca itd.

Izabran je novi Upravni odbor DVD Grabarje kojemu je ponovo predsjednik Branko Vido, dopredsjednik Mario Pimpel, tajnik Kruno Petrović, zapovjednik Darko Marenjak i zamjenik Darko Matijević.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-Vrijedna je ovo obljetnica koju obilježavate, na čemu vam iskreno čestitam. Vi koji ste sada ovdje kao aktivni članovi DVD-a nastavili ste ono što vam je ostavljeno u nasljeđe, preuzeli ste odgovornost i nastavili s uspješnim radom poput onih koji su stvarali ovo društvo. Pratim vaš rad i vašu zauzetost i ponosan sam na sve vas, od onih starijih članova do ovih mlađih i najmlađih generacija koje su se uključile u rad ovog društva. Kao gradonačelnik pomagao sam uvijek koliko sam mogao, pa ponekad i više nego što sam mislio da ću moći. Uspio sam u nekim situacijama iznaći sredstva jer znam da me nikad niste nešto tražila, a da vam to nije bilo neophodno. I dalje ću vam biti na raspolaganju, moja su vam vrata uvije otvorena, a kad kažem da sam vam na raspolaganju 24 sata to nije samo priča, to je takao, jer i vi ste svima nama na raspolaganju od 00 do 24 i to samo zato jer se svima nama na usluzi u svim našim potrebama kako bi spašavali imovinu i ljude. Puno sreće u daljnjem radu i svako vam dobro želim – rekao je gradonačelnik Budimir.

Željko Petrović, predsjednik vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

-Vi ste motivator jer selo živi uz vas i tu provodite sve aktivnosti – kazao je Željko Petrović, predsjednik Vatrogasne zajednice županije, a kao izaslanik Hrvatske vatrogasne zajednice DVD-u Grabarje uručio je plaketu uz ovaj veliki jubilej. Čestitke su još uputili Josip Ašenbrener, predstavnik VZ Požeštine, te Franjo Rehak, predstavnik VZ grada Požege i DVD Požega, a brojna društva uz čestitke uručili su poklone slavljenicima.

Alojz Tomašević, požeško-slavonski župan

-Mnogo ste napravili pa vam čestitam, vaše zajedništvu u Grabarju daje dobre rezultate, a ovdje se ništa ne događa bez vatrogasaca koji su humani ljudi i predano mlađe naraštaje pripremaju za  budućnost – istakao je čestitajući jubilej požeško-slavonski župan Alojz Tomašević  i dodao da će i dalje davati potpore za ovakve aktivnosti.

Uz 75. obljetnicu društva srebrne medalje primili su Zvonko Miketa i Marinko Maglica, te brončane Tomislav Katić, Damir Trnokop, Dario Timrak, Dejan Kundakčić i Kruno Petrović.

Tijekom skupštine i nakon nje nastupili su muška pjevačka skupina „Grabarčani“ pod vodstvom Zdravka Matijevića, te tamburaši „Poljadija“ i ženski tamburaški sastav „Bećaruše“, naravno svi iz Grabarja.

FOTOGALERIJU POGLEDAJTE OVDJE

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: