Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu
UDRUGA ZA SPORT I REKREACIJU „GRBAVICA“ PLETERNICA

Dobrovoljnim radnim akcijama sanirali štete od olujnog nevremena

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: pleternica.hr

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Dobrovoljnim radnim akcijama sanirali štete od olujnog nevremena Požega.eu | Dobrovoljnim radnim akcijama sanirali štete od olujnog nevremena

PRIJE 3 MJESECA
TEKST: I. Tomić
FOTO: pleternica.hr

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Pleternička Udruga za sport i rekreaciju „Grbavica” okuplja oko 100 članova koji aktivno djeluju te sudjeluju u raznim događajima. Prije nekoliko godina izgrađen je objekt gdje se okupljaju članovi Udruge, a uređeno je i nogometno igralište na kojem se redovito održavaju dobro poznati nogometni turniri.


Nažalost, velika vremenska elementarna nepogoda u srpnju ostavila je traga i na objektu Udruge Grbavica. No kad je posao u pitanju, članovima nije problem zasukati rukave. Šteta je bila velika, ali uz građevinski materijal, koji je osigurao Grad Pleternica, i razne donacije, članovi su uspješno obnovili svoj domski prostor.


-Sanirali smo krovište i strop koji su nastradali u nevremenu i zamijenili novim. Također, zamijenili smo staru dotrajalu stolariju novom što smo, kao što je rečeno na godišnjoj skupštini, svakako namjeravali ove godine napraviti- rekao je Tomislav Vidaković, predsjednik Udruge.


Gradonačelnica Pleternice Marija Šarić obišla je radove te pohvalila članove na njihovoj nesebičnoj želji i radu kojim obogaćuju naselje Ivanindvor.
-Uvijek je lijepo doći na Grbavicu među članove Udruge koji iznimno puno rade za lokalnu zajednicu. Radovi na obnovi doma još su jedan pokazatelj kako, kada se udružimo, zajedno možemo napraviti velike stvari i projekte koji ostaju našim stanovnicima na uživanje i korištenje- rekla je gradonačelnica.


Osim vanjskog uređenja, uređen je i prostor unutar domskog objekta. U strop je ugrađena ventilacija, a kamene klupčice su ugrađene na unutarnjoj strani prozora. Također je produžena i nadstrešnica ispred spremišta kako bi mogli odlagati razne stvari bez straha od kiše. Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko 12.000 eura, no taj iznos bi bio puno veći da nije bilo hvalevrijednog pothvata članova Udruge koji su organizirali dobrovoljne radne akcije u svoje slobodno vrijeme.
-Jedan od većih prioriteta nam je i uređenje mosta koji vodi do objekta, a želja nam je i dodatno urediti dječje igralište-zaključio je predsjednik T. Vidaković.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.