Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

DOBAR UROD ŠLJIVE KOD OBITELJI MITROVIĆ IZ LUKAČA: Tražena na tržištu uz izuzetno dobru otkupnu cijenu [FOTO]

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | DOBAR UROD ŠLJIVE KOD OBITELJI MITROVIĆ IZ LUKAČA: Tražena na tržištu uz izuzetno dobru otkupnu cijenu [FOTO] Požega.eu | DOBAR UROD ŠLJIVE KOD OBITELJI MITROVIĆ IZ LUKAČA: Tražena na tržištu uz izuzetno dobru otkupnu cijenu [FOTO]

PRIJE 9 MJESECI
TEKST: D. Mirković
FOTO: D. Mirković

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Ovogodišnja berba šljive u voćnjaku obitelji Andrije Mitrovića iz Lukača je završena. Urod je bio obilan čime se ne može pohvaliti većina voćara. Šljiva je na tržištu bila tražena uz izuzetno dobru otkupnu cijenu, dvostruko veću nego prošle godine.

Sve je pogodovalo šljivi ove sezone kod Mitrovićevih. Obilna cvatnja, dobra oplodnja cvijeta i izostanak kasnih mrazeva. Urod ovisi i o rezidbi, gnojidbi i zaštiti što je na vrijeme i stručno obavljeno. Sve u svemu, godina koju će ova obitelj dugo pamtiti. 

Mitrovići imaju nešto više od pet hektara mladih nasada šljiva. Riječ je o sortama stenli ali najviše je poznatih čačanskih selekcija imena najbolja, rodna i ljepotica. poslove oko šljivika sve više preuzima Andrijin sin Josip, mladi agronom koji je ostao raditi na obiteljskom imanju.

Najviše je bilo konzumne šljive koju je preuzeo otkupljivač iz Slatine za preradu u marmelade i džemove, a nešto manje će završiti uskoro u pečenju rakije. U šljiviku i vinogradu većinu poslova obavljaju sami što im olakšava mehanizaciju koju su kompletirali. Povremeno su uzimali sezonske radnike koje se u zadnje vrijeme sve teže nalazi. Obitelj Mitrovića su i poznati vinogradari u čijem se podrumu čuva i pije vrhunska graševina.
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.