Uz dobar glas skompletirali se za bolji izgled i stas: “Grabarčane” pozivaju na sve više kulturno-zabavnih manifestacija

Autor: DK

GRABARJE – Sve su traženiji “momci” dobrog glasa i još boljeg stasa, članovi Muške pjevačke skupine “Grabarčani” koja je kao takva jedina u Požeštini. Muška pjevačka skupina „Grabarčani“ iz Grabarja, koju čini osam pjevača, osnovana je prošle godine koja ima za cilj očuvati kulturnu baštinu šokačko-poljadijskog kraja. Gotovo da se ne mogu odazvati na sve nastupe na koje ih pozivaju organizatori raznih kulturno-zabavnih manifestacija ne samo u Požeštini već i šire.

Otkako su se kompletirali odoru i obuću zahvaljujući kutjevačkom gradonačelniku Josipu Budimiru i požeško-slavonskom županu Alojzu Tomaševiću postaju sve prepoznatljiviji na brojnim nastupima i plijene pažnju publike i ljubitelja izvornih pjesama koje kao slavuji pjevaju “Grabarčani”.

Uvježbali su brojne pjesme koje izvode, a nastoje povećati repertoar kako bi na nastupima bili što dominantniji.

Budući da često zajedno nastupaju na raznim manifestacijama ovih su se dana sastali na ugodnom druženju s članicama i članovima KUD-a Svilenka iz Buka. Oni koji nisu bili na tom druženju mogu biti zavidni jer su se nizale pjesme jedan za drugom i to one koje se rijetko gdje mogu čuti.

Nastup “Grabarčana” jako je dobro prihvaćen na održanoj ovih dana tradicionalnoj manifestaciji LIDAS u Pleternici na kojoj su brojnu publiku ostavili gotovo bez daha.

Kako nam kažu potrebno je puno odricanja i održavanja proba kako bi se uvježbale pjesme. Nije im teško jer su od prvoga do zadnjega svi zaljubljenici u izvorne pjesme i njegovanje tradicije koju su im u naslijeđe ostavili starije generacije.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: